Test met OV-chipkaart die ook over de grens werkt

Arriva werkt samen met partners uit Luxemburg en Duitsland aan het project European Travellers Club (ETC). Het doel van dit project is het ontwikkelen van een OV-chipkaart die ook over de grenzen heen werkt. Tijdens de pilot kun je ook mee testen als je 18 jaar of ouder bent en regelmatig met het OV tussen Heerlen/Maastricht en Aachen reist.

Reizen met een OV-chipkaart of een (e-)ticket is in Nederland geen probleem. Reis je echter de grens over, dan heb je ineens te maken met andere kaartjes en tarieven. Dat moet veranderen. Als onderdeel van het Europese onderzoeks- en ontwikkelingsprogramma Horizon 2020 werkt Arriva samen met partners uit Luxemburg en Duitsland aan het project European Travellers Club (ETC). Het doel van dit project is het ontwikkelen van een OV-chipkaart die ook over de grenzen heen werkt. Het is de bedoeling dat je als reiziger in de toekomst zorgeloos met het openbaar vervoer tussen buurlanden kunt reizen. 

Pilot

Om de ontwikkelde OV-chipkaart te kunnen testen, start Arriva vanaf 1 december 2017 een pilot. In de pilotfase, die loopt tot en met 31 maart 2018, worden de technische systemen die voor het ETC-project zijn ontwikkeld en getest voor reizen tussen Maastricht, Heerlen en de stad Aachen.

Test je mee?

Arriva is nog op zoek naar reizigers die willen helpen met het testen van de toekomst. Reis jij regelmatig de grens over met de bus naar Aachen, dan ben jij misschien een geschikte deelnemer.

Wanneer kun je meedoen?

  • Je bent 18 jaar of ouder
  • Je reist regelmatig met de grensoverschrijdende buslijnen 44 (Heerlen – Aachen, Arriva/ASEAG), 350 (Maastricht – Aachen, Arriva), en/of ASEAG-stadsbussen in Aachen (of bent daartoe bereid)
  • Je bent in het bezit van een iPhone of Android toestel 

Hoe werkt het?

Als je meedoet, krijg je 1 persoonlijke OV-kaart waarmee je tussen 1 december 2017 en 31 maart 2018 zowel grensoverschrijdend op de buslijnen 44 en 350 van Arriva, als op alle ASEAG-buslijnen in Aachen reist. Met deze kaart reis je de 1e twee weken van december gratis, daarna reis je met aanzienlijke korting op het reguliere tarief € 2,80 in plaats van € 3,60/€ 5,30 voor een rit tussen Heerlen en Aachen met lijn 44, 34% korting op lijn 350 tussen Maastricht en Aachen en € 5,- in plaats van € 7,50 voor een dagkaart op de ASEAG-lijnen in Aken). Je betaalt achteraf voor de gemaakte ritten via een factuur die je maandelijks ontvangt. Daarnaast zijn de gemaakte ritten direct in te zien via een speciale app.

Aanmelden en meer informatie

Ben je geïnteresseerd om deel te nemen? Meld je dan nu aan!

Heb je nog vragen over deze pilot? Kijk voor meer informatie op www.arriva.nl/etc of stuur een e-mail naar klantenservice@euregiotravellerscard.nl