Team Sappi Bikkels wint laatste challenges Zuid-Limburg in Beweging!

De e-bikers van team Sappi Bikkels eindigden op de 1e plek van de Samen in Beweging Winterchallenge, en ze wonnen ook de verkorte challenge tijdens de Olympische Spelen! Zij zijn daarmee de winnaars van de laatste challenges van Zuid-Limburg in Beweging! We feliciteren dit fanatieke team met de winst.

Bij de Samen in Beweging Winterchallenge verdiende het team Sappi Bikkels in totaal 101.394 punten bij elkaar. 1 maart 2018 kregen de deelnemers de welverdiende taart en beker uitgereikt. Ook tijdens de Olympische Spelen was er een verkorte challenge waarbij de Sappi Bikkels wonnen met 23.850 punten! Hiervoor kregen ze hun prijs begin april uitgereikt. 

Sappi Bikkels

Deelname aan het programma Samen in Beweging bevalt de Sappi Bikkels erg goed. Een van de deelnemers geeft zelfs aan dat hij met de Samen in Beweging challenge een nieuwe fiets bij elkaar heeft gespaard. Met de nieuwe fiets fietst hij elke dag, door weer en wind, naar het werk.  

Succes van het team

Het team was erg fanatiek tijdens de challenges. Wat maakt dit team nu zo succesvol? We vragen het teamleider Guy. Hij vertelt: “Ons winnende team was een samenvoeging van teams, we zochten fanatieke deelnemers uit. Er deden medewerkers mee die in verschillende ploegendiensten werken, dus bij de challenge telden zowel de ritten mee van de mensen in de dagdienst als de ritten van de collega’s die in de nacht- en weekenddiensten werken. Als teamleider heb ik iedereen zo goed mogelijk gemotiveerd en achter de broek gezeten. In de app kan ik zien of de andere teamleden wel of niet hebben gefietst. Als ik zag dat iemand niet had gefietst, moedigde ik diegene aan om de volgende dag toch weer te gaan fietsen. Als iemand niet fietste, kozen we ervoor om daarvoor in de plaats iemand toe te voegen die wel veel fietst. Op die manier spaarden we een hele hoop punten bij elkaar. Het competitie-element hielp wel echt om mensen te motiveren om meer met de fiets naar het werk te gaan. Je ziet bij ons op het werk ook dat dit soort acties echt invloed hebben op de manier waarop medewerkers naar het werk komen. Je ziet steeds meer fietsen en e-bikes in de stalling”. 

Einde Zuid-Limburg in Beweging

Het programma Zuid-Limburg in Beweging was tot begin 2018 onderdeel van Maastricht Bereikbaar en daagt medewerkers uit om slim te reizen. Onder andere via teamchallenges. Het programma zelf is nu gestopt, maar het is nog wel mogelijk om via de app TimesUpp je gemaakte ritten per fiets, OV of via een P+R van en naar je werk vast te leggen. Kijk voor actuele acties voor medewerkers van partners van Maastricht Bereikbaar op www.maastrichtbereikbaar.nl/beweging.