Studenten buigen zich over bereikbaarheid

In de tweede week van februari hebben 45 studenten van de NHTV uit Breda en de Universiteit Hasselt zich in Maastricht gebogen over thema’s rondom fileproblematiek en bereikbaarheid van de stad.

Op verzoek van Maastricht Bereikbaar en de gemeente Maastricht hebben de studenten van de NHTV en UHasselt een plan van aanpak opgesteld, literatuurstudie gedaan, veldwerk verricht en interviews afgenomen. Het idee was dat studenten met een open blik kunnen kijken naar de problemen in de stad. Vandaar de naam van het project: Fresh Brain Students.

Tijdens de laatste dag van hun verblijf presenteerden de studenten in groepjes het resultaat van hun werk. Zij droegen onder meer oplossingen aan voor de studentenmobiliteit in Maastricht, verkeersveiligheid, grensoverschrijdend openbaar vervoer en minder hinder door mobiliteitsmanagement. Het winnende project werd ‘stimuleren van fietsen in Maastricht’. De winnaars werden beloond met VVV bonnen, maar er wordt ook gekeken of hun oplossingen verder kunnen worden uitgewerkt.