Slimme reistips voor studenten

Ook Maastricht Bereikbaar verwelkomde tijdens de INKOM nieuwe studenten in Maastricht met reistips om van en naar college te reizen, door bijvoorbeeld vaker de fiets of het openbaar vervoer te nemen. Zo werken studenten ook mee aan een bereikbare stad én besparen geld door slim te reizen.

De INKOM vindt jaarlijks plaats tijdens de eerste week van het nieuwe collegejaar. Dit jaar van maandag 20 augustus tot en met vrijdag 24 augustus. Zo’n 3.000 studenten maken tijdens deze welkomstweek kennis met de stad Maastricht.

Slimme reistips voor studenten

Tijdens de informatiemarkt op maandag 20 augustus wees Maastricht Bereikbaar studenten op de mogelijkheden om slim van en naar college en door de stad te reizen. Ook informeerden we studenten over de mogelijkheden om een fiets te kopen of te leasen en waar ze deze fiets kunnen stallen. Studenten die toch met de auto reizen, adviseren we om aan de rand van de stad te parkeren op een van de twee P+R-terreinen. Van daaruit kunnen ze dan naar college of het centrum reizen met de bus of deelfiets.

Picture please

Tijdens de informatiemarkt konden studenten bij de stand van Maastricht Bereikbaar samen of alleen op de foto te gaan als herinnering aan de INKOM. Ze deden dit voor een van de meest kenmerkende plekken van Maastricht, het Vrijthof, geprint op een grote fotowall. Als gimmick konden ze laten zien hoe zij door de stad reizen door op de foto te gaan met een van de vele accessoires zoals een fietsband of haltevertrekstaatbord van de bus. Ook waren er tijdens de INKOM fietslampjes verkrijgbaar om veilig op weg te gaan. 

9l0a8881.jpg

Kans op leuke reisgadgets

Om het reizen wat leuker te maken, kunnen studenten na het invullen van een enquête kans maken op leuke reisgadgets zoals een smartwatch of powerbank voor tijdens het reizen. Met deze enquête wil Maastricht Bereikbaar meer inzicht krijgen in het reisgedrag en de behoeften van studenten. 

Slimme reistips via website

Al onze slimme reistips voor studenten zijn ook te vinden op de website van Maastricht Bereikbaar via: www.maastrichtbereikbaar.nl/nl/studenten en in de flyer Want to be a winner every day? Door op de taalknop bovenaan de website te klikken, verschijnt de informatie in elke gewenste taal.