Slim en goedkoop naar Magisch Maastricht

Tijdens de drukke decembermaand houden we stad en regio graag zo goed mogelijk bereikbaar. Daarom bieden we ook dit jaar weer verschillende acties aan waarmee je voordelig naar het centrum kunt reizen. Zodat we met z’n allen minder last hebben van verkeersdrukte.

Magisch Maastricht is van 1 tot en met 31 december. Tijdens de hele maand december zijn er acties om voordelig naar hartje stad te reizen. Hoe ga jij slim op weg? 

In het weekend voor € 2,- met trein of bus

Op de zaterdagen en zondagen tijdens Magisch Maastricht kunnen bezoekers uit Zuid-Limburg voor slechts € 2,- p.p. (dagretour) vanuit Sittard en Kerkrade-Heerlen met de Arriva-trein óf vanuit Vaals/Aken met buslijn 350 naar centrum Maastricht reizen. Het € 2,- OV-kaartje is alleen te koop als e-ticket via de website van Maastricht Bereikbaar, zolang de voorraad strekt (op=op). Woon je verder weg? Dan kun je gebruikmaken van de aanbiedingen uit de NS-spoordeelwinkel.                    

Altijd goedkoop reizen via P+R Noord of Zuid

Kom je met de auto? Dan is het voordelig om via P+R Maastricht Noord of P+R Maastricht Zuid te reizen. Buslijn 10 van Arriva brengt je elk kwartier voor maar € 2,- p.p. naar hartje stad en weer terug. Makkelijk, snel en goedkoop! Ben je met drie tot vijf personen, dan reis je samen extra voordelig: je betaalt dan € 5,- voor een groepsretour. Wist je dat parkeren bij P+R Noord altijd gratis is? Je kunt er overstappen op de bus, trein of (deel)fiets. Bij P+R Maastricht Zuid parkeer je gratis als je een dagretour met de bus aflegt. Zorg dat je aan de voorwaarden voldoet. 

Inwoners: kom op de fiets én win!

Woon je in of in de omgeving van Maastricht? Kom dan met de fiets naar de stad en parkeer ‘m in een van de fietsenstallingen. Deze winter is kun je meedoen aan de wintereditie van Heel Maastricht Fietst. Als je jouw fietservaring met ons deelt vóór 15 december, maak je kans op leuke prijzen. Meedoen is heel eenvoudig met je eigen fiets of probeer een van onze e-bikes. Woon je in de regio Zuid-Limburg? In december en januari doet de winterfietsactie Heerlen aan en in januari en februari Sittard-Geleen.

Plan je reis slim

Hoe je ook reist, ga voorbereid op weg. Op onze Slimme Kaart vind je actuele informatie over wegwerkzaamheden, de verkeersdrukte, beschikbaarheid van parkeergarages en openingstijden van fietsenstallingen in de stad. Goede reis en veel plezier in (magisch) Maastricht! 

Bekijk alle slimme reisacties en tips voor automobilisten tijdens Magisch Maastricht.