Ruim 50 deelnemers aan actie ‘Waarvoor laat jij de auto staan?’

In het MECC in Maastricht vond 27 oktober de aftrap plaats van de najaarsactie ‘Waarvoor laat jij de auto staan’? van Maastricht Bereikbaar. Deelnemers ontvingen een e-bike, waarmee zij gedurende 30 dagen zoveel mogelijk woon-werkritten kunnen afleggen. Voor iedere dag dat zij hun auto laten staan, wordt hun teamcoach beloond of verdienen ze geld voor een goed doel.


Voor de nanajaarsactiemb 36jaarsactie zocht Maastricht Bereikbaar de hulp van zogenaamde ‘slimme reizigers’, dit zijn forenzendie al per fiets of OV naar hun werk in Maastricht reizen. Hun inzet om maximaal vijf collega’s te motiveren ook te gaan fietsen, e-biken, treinen of bussen, wordt beloond met vier euro per collega per slimme reisdag. Dat bedrag kan oplopen tot maximaal 500 euro. Als het geld wordt ingezet voor een goed doel, dan komt daar eenbonus van 50% bovenop. 

Tijdens de wervingsperiode in de afgelopen drie weken wisten 19 slimme reizigers een team samen te stellen en in totaal 56 collega’s te motiveren om mee te doen. Daarvan lenen er 32 een e-bike van Maastricht Bereikbaar, reizen er 17 gratis met een OV-chipkaart van Maastricht Bereikbaar en gebruiken 7 deelnemers een eigen fiets of e-bike. Zes teams doen mee voor een goed doel, waaronder Stichting Maatschappelijke Projecten Maastricht, Ronald McDonald Huis Maastricht en Stichting Fietsbank Maastricht. 

Bekijk op youtube de opnames die RTV Maastricht op 27 oktober maakte.

najaarsactiemb 38