Ruim 400 mobiliteitsexperts bezochten ECOMM 2017

Vorige week vond - van woensdag 31 mei tot vrijdag 2 juni - de European Conference on Mobility Management in het MECC Maastricht plaats. Ruim 400 professionals op het gebied van mobiliteit, afkomstig uit 28 landen, namen deel aan dit jaarlijkse, belangrijke Europese mobiliteitscongres. Dit jaar organiseerden Maastricht Bereikbaar, gemeente Maastricht, Provincie Limburg, ministerie van Infrastructuur en Milieu, Universiteit Hasselt en NHTV Breda het congres.

Het ECOMM-congres trekt jaarlijks beleidsmakers, onderzoekers maar dit jaar ook marktpartijen die zich met mobiliteitsmanagement bezig houden. Tijdens het congres afgelopen week stond het thema ‘teaming-up for liveable cities’ centraal; hoe publieke en private partijen samenwerken om over de toekomst van slim reizen na te denken om daarmee de bereikbaarheid, veiligheid en leefbaarheid in steden te vergroten. In meer dan 80 inspirerende presentaties, discussies, demonstraties en pitches kwamen vragen aan bod als ‘hoe gaan we met de gestaag toenemende mobiliteit in Europa om?’ en ‘welke mogelijkheden bieden (technische) innovaties?’

Lagerhuisdebat

Nieuw dit jaar was het Lagerhuisdebat dat door studenten tussen Universiteit Hasselt en NHTV Breda met veel verve werd gevoerd. Ook brainstormden studenten gedurende het congres over verschillende mobiliteitskwesties ingebracht door diverse steden; onder andere Rome en Groningen.

Inspirerend congres

Het geheel werd dagelijks door moderator Simone van Trier begeleid. Er waren interessante key note speakers en een paneldiscussie met diverse nationale en internationale panelleden. Het congresdiner in chateau Neercanne op donderdagavond maakte op veel deelnemers diepe indruk vanwege de mooie omgeving en het heerlijke walking dinner. De organisatie kijkt terug op een inspirerend congres.

Meer foto's van het congres vind je op http://www.ecomm2017.com/about_ecomm/photos.

0_collage_ecomm.jpg