Reisalternatieven Magisch Maastricht succesvol

Tijdens Magisch Maastricht in december heeft Maastricht Bereikbaar bezoekers met succes verleid tot het maken van slimme reiskeuzes. Om de verkeersdrukte in goede banen te leiden, heeft Maastricht Bereikbaar bezoekers ondermeer via websites en social media extra geïnformeerd over de voordelen van het gebruiken van het 2 euro treinkaartje op de Heuvellandlijn, P+R maastricht Noord en P+W Bonnefanten.

Van het 2 euro kaartje werden er in totaal 11.500 verkocht: een forse toename ten opzichte van 2013, toen bijna 7.000 mensen het kaartje gebruikten. Dit jaar werd het goedkope treinkaartje mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van VVV Maastricht en Centrummanagement Maastricht. Daarmee geven deze samenwerkingspartners aan dat het bereikbaar houden van Maastricht een gezamenlijke verantwoordelijkheid is.

Ook het gebruik van P+R Noord liet een flinke toename zien ten opzichte van dezelfde periode in 2013. In totaal parkeerden er 11.000 auto’s. Op acht dagen stond het terrein tijdens het drukste uur helemaal vol. Ruim 21.000 personen gingen met de pendelbus naar de Markt.

Maastricht Bereikbaar onderzoekt hoe het parkeren op de locatie P+W Bonnefanten (parkeren tegen een dagtarief van maximaal € 8) nog aantrekkelijker kan worden gemaakt voor bezoekers.