Programma mijlpaal Groene Loper 29 maart - 1 april

Projectbureau A2 Maastricht en Avenue2 organiseren van 29 maart tot en met 1 april 2018 allerlei activiteiten voor de symbolische opening van de Groene Loper. Samen met familie, vrienden en kennissen kun je een kijkje komen nemen op de Groene Loper en kennismaken met oude én nieuwe bewoners langs het tracé. De activiteiten vinden plaats op en rond de Groene Loper tussen de Voltastraat en rotonde Scharnerweg.

Waar vroeger het verkeer raasde, wordt het gebied tussen Europaplein en Geusselt nu stap voor stap teruggegeven aan bewoners en bezoekers. Maastricht-Oost is volop in verandering. We staan te trappelen om de Groene Loper in gebruik te nemen. Op 29 maart, als de festiviteiten voor de symbolische opening van de Groene Loper starten, is het gebied nog niet klaar om daadwerkelijk in gebruik te nemen. Naar verwachting gebeurt dit voor de zomer van 2018.

Een greep uit de activiteiten

  • Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander bezoekt de Groene Loper op donderdagochtend 29 maart. Hij gaat in gesprek met 200 genodigden (vertegenwoordigers van de bestuurspartners, bouwers, maatschappelijke belangenorganisaties en omwonenden). Aansluitend gaat de koning naar rotonde Scharnerweg voor de officiële, symbolische opening van de Groene Loper. Je kunt bij de rotonde zelf een kijkje komen nemen, de rotonde is tijdelijk afgesloten. Je kunt ook gaan kijken op de route tussen de Voltastraat en de rotonde Scharnerweg, of live kijken op L1.
  • Elke avond zijn er 2 voorstellingen van een documentaire die aan de hand van persoonlijke verhalen terugblikt op de realisatie van de Groene Loper voor A2 Maastricht.
  • In het Green043 Bikepark langs de Groene Loper (aan de Noormannensingel, tegenover het Sint-Maartenscollege) kunnen kinderen tussen 6 en 12 jaar op 31 maart en 1 april gratis het bikepark onder begeleiding ontdekken tijdens een kennismakingsrondje van ongeveer 1 - 1,5 uur.
  • Bezoekers kunnen een kijkje nemen in het Enexis Huis Limburg aan de Groene Loper (President Rooseveltlaan 217-219). Het vroegere schakelstation is volledig duurzaam verbouwd. Je kunt er alles te weten komen over het verduurzamen van je huis en ideeën opdoen om energiezuinig te leven. Een leuke activiteit voor jong en oud om een kijkje te nemen.
  • Stichting Werkhuis Maastricht Noordoost, in de voormalige Theresiaschool, is regulier geopend op 29 en 30 maart. Geïnteresseerden kunnen binnenlopen om kennis te maken met het Werkhuis, de verschillende werkplaatsen en het aanbod aan creatieve activiteiten. Op zaterdag 31 maart houdt het Werkhuis een feestelijke open dag van 11.00 tot 17.00 en kun je meedoen aan verschillende creatieve workshops. 
  • Op (paas)zondag 1 april is de eerste Groene Loper Run, een hardloopwedstrijd waar iedereen aan kan meedoen. Het parcours gaat voor het groot­ste gedeelte over de Groene Loper. Meer informatie en inschrijven: www.groeneloperrun.nl.

Meer informatie

Er komen nog steeds activiteiten bij. Kijk voor actuele informatie over het evenement, locaties en voor openingstijden op www.a2maastricht.nl/mijlpaalgroeneloper. Of bekijk de informatie over de bereikbaarheid van de Groene Loper.