Pendelbus P+R Maastricht-Noord rijdt vanaf 28 november 7 dagen per week

Vanaf 28 november 2015 rijdt buslijn 100 van P+R terrein Maastricht-Noord niet meer alleen in het weekend maar ook van maandag tot en met vrijdag naar de Markt in Maastricht. Hiermee bieden Maastricht Bereikbaar en Provincie Limburg zowel forenzen als dagjesmensen de mogelijkheid om snel, gemakkelijk en goedkoop te reizen naar hartje centrum.

De bus rijdt dan op weekdagen 4 keer per uur tussen 7.00 en 19.00 uur. In het weekend blijft de bus rijden van 10.00 uur tot 19.00 uur. Een retour met buslijn 100 kost vanaf 28 november € 1,- per persoon (voorheen € 1,- per auto). Kinderen tot 12 jaar reizen gratis.

4 bussen per uur

Vanaf de snelweg is het P+R-terrein in 2 minuten bereikbaar (afrit 52, Maastricht Noord). Vanaf daar kunt u 4 keer per uur op de bus te stappen (naast de optie om 2 keer per uur tegen regulier tarief de trein te nemen). De pendelbus rijdt via de Wilhelminabrug naar de stad, en stopt voortaan ook bij halte Mosae Forum. 

Waarom uitbreiding naar weekdagen?

Vorig jaar reed de pendelbus op 136 dagen, vooral in het weekend, maar ook gedurende Magisch Maastricht en andere evenementen. Toen reisden ruim 63.000 mensen met de pendelbus naar de Markt. Uit onderzoek onder deze busreizigers bleek dat 84% ook van de pendelbus gebruik zou maken als deze op weekdagen zou rijden. De uitbreiding naar weekdagen geldt vooralsnog voor een proefperiode van 1 jaar. In 2016 zijn er verschillende evaluatiemomenten voor het gebruik van de bus. Eind 2016 wordt een besluit genomen over de inzet van de bus in 2017.

Kaartjes kopen

Kaartjes voor de pendelbus zijn te koop aan de 2 kaartautomaten op het P+R-terrein. Vanaf 28 november betaalt u daar het nieuwe tarief van € 1,- per persoon. Als u na 19.00 uur terug wilt naar het P+R-terrein in Maastricht-Noord kunt u met uw gekochte kaartje met de trein (Heuvellandlijn van Veolia) vanaf station Maastricht terug.

Abonnement

Voor reizigers die meerdere keren per week gebruik gaan maken van P+R Maastricht Noord, bijvoorbeeld voor de laatste kilometers naar het werk, komt er een abonnement. We zijn op dit moment druk bezig met de ontwikkeling hiervan, in de volgende Nieuwsflits leest u hierover meer.