P+R Maastricht Zuid in parkeergarage MECC Maastricht

Als je naar de stad Maastricht gaat als bezoeker of forens, kun je sinds 22 juli gebruikmaken van een nieuwe P+R aan de zuidzijde van de stad. MECC Maastricht stelt daarvoor 200 parkeerplekken ter beschikking in hun parkeergarage P5. Dit is voorlopig nog een proef van een jaar. Daarna vindt een evaluatie plaats om te bekijken of P+R Maastricht Zuid definitief kan blijven.

P+R Maastricht Zuid is een proef van gemeente Maastricht, Maastricht Bereikbaar, MECC Maastricht en Arriva. Het is de bedoeling dat er hierdoor minder autoritten zijn in en rondom de stad tijdens de spits, drukke perioden en de werkzaamheden voor de Noorderbrug. Vanaf deze P+R ben je met de bus in 15 minuten in hartje centrum of bij station Maastricht Centraal. 

Hoe werkt het?

Via P+R Maastricht Zuid kun je slim, snel en goedkoop naar het centrum van Maastricht reizen. Als je met buslijn 1, 5 of 10 verder reist naar de binnenstad en/of station Maastricht, dan is parkeren in P5 van MECC Maastricht gratis. De opstaphalte is aan de Randwycksingel.

  • Met buslijn 10 van Arriva kun je voor € 2,- per persoon (retour) 4 keer per uur verder reizen naar het centrum (Boschstraat/Markt). De kaartjes zijn verkrijgbaar bij de automaat in P5 bij MECC. Een maandabonnement kost € 20,-. Let op: je kunt alleen met pin of creditcard betalen (Alle Maestro en V-Pay debet cards en alle Visa en Master creditcards).
  • Voor de buslijnen 1 en 5 richting station (Wyck) geldt een OV-tarief van € 2,60 (retour). Hiervoor maak je gebruik van je persoonlijke OV-chipkaart.  

Hoe kom je er?

Vanaf het zuiden neem je op de A2 afslag 56 Gronsveld, de route langs de Maas (Hooge Weerd) en dan via Limburglaan en Randwycksingel. Kom je vanaf het noorden, dan volg je de A2 (Maastricht/Luik) en neem je afslag 55 Maastricht-Zuid, Oeslingerbaan, Limburglaan en Randwycksingel. De rijroute vanaf het oosten en westen is via N278, afrit richting Limburglaan en Randwycksingel. Volg de borden richting MECC Maastricht, P5 aan de Paul-Henri Spaaklaan.

P+R Maastricht Noord

Sinds december 2014 is P+R Maastricht Noord aan de noordzijde van de stad in gebruik. Op deze P+R-locatie is plek voor 350 auto’s - en tijdens de afsluiting van de Noorderbrug van 7-21 augustus 2017 zijn er tijdelijk 560 plekken beschikbaar. Half 2018 wordt deze uitbreiding definitief. In 2016 stapten 201.126 automobilisten vanaf het terrein over op buslijn 100 (momenteel buslijn 10). 

Bekijk meer informatie over de verschillen tussen en overeenkomsten van P+R Maastricht Zuid en P+R Maastricht Noord: www.maastrichtbereikbaar.nl/p-r-maastricht