P+R Maastricht Noord in mei en juni

Van 28 mei tot en met 2 juli wordt er aan verschillende wegen rondom P+R Maastricht Noord gewerkt. Project A2 Maastricht werkt bij de Nieuwe Limmelderweg en gemeente Maastricht bij de kruising Hoekerweg-Fregatweg. De werkzaamheden hebben invloed op de bereikbaarheid van het P+R-terrein. Hieronder vind je specifieke informatie over de bereikbaarheid per fase én een reisadvies.

AFGEROND Fase 1: maandag 28 mei 9.00 uur tot vrijdag 8 juni 20.00 uur: 

  • Vanaf de A2 is P+R Maastricht Noord via de reguliere route (Nieuwe Limmelderweg) bereikbaar. Maar om terug te gaan naar de A2 richting Eindhoven geldt een omleiding via de Fregatweg en oprit 51 A2 (Meerssen). Houd rekening met extra drukte en vertraging op deze route, met name tijdens de spits.
  • Vanaf de A79 is P+R Maastricht Noord niet bereikbaar via de Nieuwe Limmelderweg.
  • Reisadvies: je kunt de omleidingen volgen. Maar let op: ze brengen extra reistijd met zich mee. Tijdens de spits kan bovendien filevorming ontstaan, vanwege extra drukte. Houd dus rekening met vertraging. Of overweeg alternatieven, zoals de spits mijden, parkeren bij P+R Maastricht Zuid in het MECC of reizen met het OV. 

Fase 2: maandag 11 juni 9.00 uur tot vrijdag 22 juni 20.00 uur:

  • P+R Maastricht Noord is niet bereikbaar voor autoverkeer. Lijn 10 naar het stadscentrum blijft wel rijden voor overstappers vanuit de trein of de fiets. 
  • Reisadvies: parkeer bij P+R Maastricht Zuid of één van de andere parkeerterreinen in de stad. Reken op extra reistijd, met name tijdens de spits. Of overweeg het OV. 

Meer informatie over de werkzaamheden: www.maastrichtbereikbaar.nl/nieuwe-limmelderweg 

Van vrijdagavond 22 juni tot en met maandagochtend 2 juli:

Van maandagochtend 18 juni tot en met maandagochtend 2 juli bouwt gemeente Maastricht de kruising Hoekerweg-Fregatweg om tot rotonde. Dit heeft mogelijk opnieuw gevolgen voor de bereikbaarheid van P+R Maastricht Noord na afronding van de werkzaamheden aan de Nieuwe Limmelderweg op 22 juni. P+R Maastricht Noord is dan weer bereikbaar via de Nieuwe Limmelderweg of korte omleidingen.

Kijk voor meer informatie op www.maastrichtbereikbaar.nl/fregatweg.

Voor abonnementhouders P+R Maastricht Noord

Heb je een abonnement voor buslijn 10 van P+R Maastricht Noord naar het stadscentrum en retour? Dan kun je met jouw abonnement ook reizen met lijn 10 vanaf P+R Maastricht Zuid naar het centrum. Let wel: P+R Maastricht Zuid werkt net even anders.

Parkeren bij P+R Zuid in het MECC; zo werkt het!

Voor P+R Maastricht Zuid in P5 van het MECC volg je de bestemming ‘Maastricht Zuid’ op de borden en vervolgens MECC. De bushalte bevindt zich niet direct bij de ingang van de parkeergarage, maar aan de Randwycksingel. Hier loop je in circa 5 minuten naartoe. Let op: parkeren is alleen gratis als je:

  • Op dezelfde dag heen en terug reist 
  • In- en uitcheckt in de bus
  • Uitstapt in het stadscentrum. Met lijn 10 is dat vanaf halte Prins Bisschopssingel of verder. Je moet ook terugreizen met de bus vanuit het stadscentrum. 

Zorg dat je aan deze voorwaarden voldoet, anders betaal je het reguliere parkeertarief van € 12,-. Uitgebreide info: www.maastrichtbereikbaar.nl/p-r-zuid.  

* Vanwege de privacywetgeving is het niet mogelijk voor Arriva om abonnementhouders persoonlijk via e-mail te informeren over de bereikbaarheid van P+R Maastricht Noord.