Opgelet: gewijzigde verkeerssituaties Maastricht-West

Vanaf 8 oktober voert project Noorderbrugtracé de laatste twee grote hinderklussen voor de nieuwe infrastructuur uit. Automobilisten in Maastricht-West krijgen opnieuw te maken met afsluitingen en omleidingsroutes. We informeren je over de veranderingen, zodat je voorbereid op weg kunt gaan. Minder hinder ervaren? Maak gebruik van onze gratis e-bike probeeractie. Daarmee fiets je de werkzaamheden zo voorbij.

Laatste grote hinderklussen

De werkzaamheden voor de laatste twee grote hinderklussen gebeuren op twee locaties: 

  • Van 8 oktober tot begin december 2018 wordt de kruising Boschstraat – Frontensingel aangepakt. 
  • Van 15 oktober tot begin december 2018 wordt de rotonde Brusselseweg – tussen de Fort Willemweg en Nobellaan – omgebouwd tot kruising. 

Beide werkzaamheden brengen afsluitingen en tijdelijke rijroutes voor autoverkeer met zich mee. Volg de gele borden. Let op: voor autoverkeer vanuit het stadscentrum richting Geusselt/A2/A79 geldt een adviesroute via de John F. Kennedybrug. 

Na afronding van de werkzaamheden ontstaat op beide locaties een nieuwe, definitieve verkeerssituatie. Dat zal weer wennen zijn. Lees alles over de tijdelijke en toekomstige rijroutes in het nieuwsbericht.

Let op: bovenstaande planningen kunnen wijzigen, houd de actuele berichtgeving in de gaten. 

Probeer gratis een e-bike

Woon of werk je in Maastricht-West en reis je nu nog vooral met de auto? Dan kun je twee weken gratis een e-bike proberen. Op de fiets heb je minder last van hinder. 

Let op: er zijn 20 e-bikes beschikbaar voor elke probeerperiode, wees er dus snel bij!

Er zijn drie probeerperiodes: 

  • van donderdag 18 oktober tot en met donderdag 1 november
  • van donderdag 1 november tot en met donderdag 15 november
  • van donderdag 15 november tot en met donderdag 29 november

Wij bieden deze actie aan in samenwerking met Cycle Center fietsverhuur. Bij de locatie van het Cycle Center aan de Sint Gerardusweg 40 haal je de e-bike op en lever je de e-bike ook weer in. Ophalen en inleveren is altijd op donderdag.  

Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op www.maastrichtbereikbaar.nl/e-bike-actie-Maastricht-West

Ga voorbereid op weg

Raadpleeg de Slimme Kaart voor het overzicht van alle wegwerkzaamheden in en rondom Maastricht en de actuele verkeersdrukte. Via de nieuwsbrief en onze sociale media kanalen houden we je ook op de hoogte van de actuele bereikbaarheid.