Opening fietsenstalling station Maastricht

Na 1,5 jaar bouwen opent op 1 januari 2018 de fietsenstalling bij het station in Maastricht. In de stalling (met toezicht) is plaats voor circa 3.000 fietsen. Sinds 10 december kan het verkeer in de omgeving alweer volledig gebruik maken van de Stationsstraat, Parallelweg en Spoorweglaan.

In de fietsenstalling is in totaal plek voor circa 3.000 fietsen, waarvan 100 OV-fietsen en 80 'buitenmodel' fietsen zoals tandems en (elektrische) bakfietsen. En 40 bromfietsen/scooters.

Let op: OV-chipkaart nodig voor het stallen van fietsen

Je hebt een OV-chipkaart nodig om in te checken in de fietsenstalling om je fiets te stallen en weer op te halen. Heb je geen OV-chipkaart? Dan kun je een leenpas afhalen bij een van de medewerkers van de fietsenstalling of voor € 7,50 een anonieme OV-chipkaart kopen bij de NS.

Tarieven voor het stallen

  • De eerste 24 uur kun je gratis je fiets stallen.
  • Na 24 uur is het dagtarief voor fietsers € 1,25 en een jaarabonnement € 75,-
  • Voor bromfietsen, scooters en buitenmodel fietsen is het dagtarief € 2,50 en een jaarabonnement € 150,-
  • Abonnementen worden ingeladen op je OV-chipkaart.

Je betaalt in de stalling met je OV-chipkaart, een abonnement of pinpas. Contante betaling is niet mogelijk.

Openingstijden

  • De stalling is dagelijks geopend, 's morgens vanaf een kwartier voor vertrek van de eerste trein tot 's avonds/'s nachts een kwartier na aankomst van de laatste trein.
  • Let op: de openingstijden zijn gekoppeld aan de treintijden en kunnen dus verschillen per dag. Als de laatste trein vertraging heeft, is de stalling langer open.

Overige stallingen

  • De fietsenstalling aan de Meerssenerweg blijft gewoon beschikbaar.
  • De stallingen op het Stationsplein en bij het busstation gaan vanaf januari weg.
  • Stalling aan Aon de Stasie bij het station sluit op 31 december 2017. Tot en met 12 januari kun je in de oude stalling je fiets ophalen. Openingstijden zijn ma-vr 7.00-10.00 uur en 16.00-19.00 uur. Za-zo (feestdagen) 10.00-13.00 uur en 15.00-18.00 uur. De winkels van Aon de Stasie bij het station en op locatie Sphinxlunet 1 blijven wel gewoon open.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de stalling op www.jefietswilnooitmeeranders.nl.