Opening fiets- en voetgangersbrug

Op vrijdag 26 september 2014 gaat de nieuwe fiets- en voetgangersbrug open ten noorden van de Severenstraat. De brug, die de Wielerbaan gaat heten, is het verbindende element tussen de Landgoederenzone ten noorden van Maastricht en het Geusseltpark.

Met de brug is het eerste gedeelte van De Groene Loper een feit. Met een fiets- en wandelroute zorgt deze route voor een groene, recreatieve verbinding tussen Maastricht-Oost en de Landgoederenzone. Bovenop de tunnel wordt de Groene Loper over bijna de hele lengte aan weerszijden omzoomd door bomen. De fiets- en voetgangersbrug komt op de plek waar de Groene Loper de A2 bovenlangs kruist.

Zodra de nieuwe fiets- en voetgangersbrug open is, gaat de Severentunnel (tussen Stadionweg en de Kasteel Hillenraadweg) dicht. De afsluiting geldt voor alle verkeer. Voetgangers en (brom)fietsers worden dan omgeleid via de nieuwe brug. Gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via de Stadionweg - Terblijterweg - Viaductweg - Meerssenerweg en omgekeerd. De afsluiting duurt van 29 september 07.00 uur tot in het voorjaar van 2015. 

Download de pdf van de route naar de nieuwe fiets- en wandelroute.