Ontdek de e-bike was een succes in 2015

Sinds juli 2015 biedt Maastricht Bereikbaar de actie Ontdek de e-bike bij werkgevers aan. Hiermee krijgen werknemers de mogelijkheid een e-bike te proberen. De resultaten van 2015 zijn bekend, we zijn erg tevreden!

Via de actie Ontdek de e-bike kunnen werknemers ervaren hoe het is om met de e-bike op en neer naar het werk te reizen. Iedere werknemer kan een week een e-bike proberen. In juli 2015 zijn we gestart met Ontdek de e-bike, snel volgden er meer werkgevers. Het afgelopen jaar hebben maar liefst 10 werkgevers deelgenomen, 219 van hun werknemers probeerden een e-bike. 

Cijfers over de deelnemers

Bijna de helft van de deelnemers is automobilist. Via Ontdek de e-bike deden ze ervaring op met de reis van en naar het werk op de e-bike. In totaal zijn er meer dan 3.000 ritten (enkele reis) gemaakt door deze deelnemers, waarvan 1.860 voor het woon-werkverkeer en 570 recreatieve ritten. Gemiddeld wonen de deelnemers 10,4 kilometer van hun werk, 20% woont zelfs 15 kilometer of verder van het werk. 

Positieve resultaten

83% van de deelnemers vindt de e-bike een geschikt vervoermiddel voor woon-werkverkeer. Het meest genoemde voordeel van de e-bike door de deelnemers is dat ze het goed voor de gezondheid en conditie vinden. Andere genoemde voordelen zijn de kostenbesparing, dat ze er energie van krijgen en geen last hebben van files. Deelnemers die de e-bike geen geschikt vervoermiddel vinden voor de woon-werkreis (17%) noemen als reden dat ze liever de gewone fiets pakken of dat ze de afstand niet geschikt vinden voor het gebruik van een e-bike. 15% van de deelnemers gaat zeker op termijn een e-bike aanschaffen en 42% overweegt dat. 94% van de deelnemers geeft de actie Ontdek de e-bike een rapportcijfer 7 of hoger (gemiddeld een 7,8)!

Quotes van deelnemers

  • "Ik heb genoten van de e-bike. Ik ben op plekken geweest waar ik normaal nooit ga fietsen, vanwege de heuvels. Het was fantastisch!"
  • "Goed initiatief, moet vaker gedaan worden en er moet meer bekendheid aan gegeven worden."
  • "Het uitproberen van deze e-bike heeft mijn mening in positieve zin beïnvloed."
  • "Pluspunt is dat ik ervaren heb dat zelfs in weer en wind reizen met de e-bike geen probleem is."
  • "Het was een fijne ervaring om erop te fietsen en erg fijn dat er de mogelijkheid is een e-bike te kunnen proberen voor een langere periode, waardoor je echt kunt ervaren hoe het is."

Meer informatie

De actie Ontdek de e-bike loopt ook door in 2016. De eerste werkgevers zijn alweer gestart. Interesse om deel te nemen en/of wilt u weten of uw werkgever ook meedoet? Kijk op onze website.

Wilt u ook eens een e-bike proberen? 

Iedere forens die woont of werkt in Maastricht kan nu gratis een e-bike proberen (ook als uw werkgever geen partner van Maastricht Bereikbaar is). U kunt gratis 1 week lang een e-bike of speed e-bike proberen: www.maastrichtbereikbaar.nl/e-bike.