Ontbijtje ‘to-go’ voor slimme reizigers bij station Maastricht

Op maandag 1 augustus 2016 tijdens de ochtendspits (vanaf 07.00 uur) kregen OV-reizigers én fietsers bij het centraal station in Maastricht een ontbijtje ‘to-go’ getrakteerd.

Een kleine attentie voor de ondervonden hinder tijdens de eerste fase van de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van de ondergrondse fietsenstalling. En tegelijkertijd een welgemeend bedankje. Want slimme reizigers dragen bij aan een bereikbare stad.De actie is een samenwerking van project Fietsenstalling Maastricht, ondernemers uit het stationsgebouw en de Stationsstraat én Maastricht Bereikbaar. Samen deelden zij de ontbijtjes uit.

Eerste fase afgerond

Een belangrijke fase van de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van de ondergrondse fietsenstalling is nu afgerond. Kabels en leidingen zijn verlegd en er wordt nog zo’n week gewerkt aan de riolering. Daarna gaat de volgende fase van start: het aanbrengen van CSM-wanden en het ontgraven van de bouwkuip.

Planning bouw ondergrondse fietsenstalling

TBI ondernemingen Timmermans-Mobilis voert de bouwwerkzaamheden uit. De voorbereidende werkzaamheden - zoals het verleggen van kabels, leidingen en riolering - liggen op schema. De bouw neemt ongeveer 1,5 jaar in beslag en eind 2017 is de stalling klaar. Projectinformatie: www.fietsenstalling-maastricht.nl.

Kijk voor actuele reisinformatie op onze slimme kaart.