Onderhoud brug Bosscherweg

Van dinsdag 7 april 07.00 uur tot en met donderdag 30 april 19.00 uur is de brug bij de Jo-Jo haven aan de Bosscherweg vanwege onderhoud helemaal afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, ook ’s avonds en in de weekenden. Verkeersborden geven de omleidingsroute aan. (Brom)fietsers en voetgangers kunnen wel gebruik maken van de brug. Vanaf 1 mei is de brug weer open voor alle verkeer.

Buslijn 45 De Lijn
Tijdens de afsluiting van de brug vervallen de bushaltes Bosscherweg Grens, Bosscherweg 17, Bosscherweg 41, Bosscherweg Sluis en Bosscherweg/Van Eyckstraat. Er komen tijdelijke bushaltes bij het kruispunt in Smeermaas, de Boschstraat/Sphinx en de Van Hasseltkade. Buslijn 45 van De Lijn rijdt via de Brusselseweg, Carl Smulderssingel, Cabergerweg, Frontensingel en omgekeerd.
Voor de stadsbus van Veolia verandert er niets, deze rijdt haar normale route naar Boschpoort.

Planning
De werkzaamheden aan de bovenbouw van de brug duren van 7 tot en met 30 april. Dagelijks wordt er van 07.00 tot 19.00 uur gewerkt. Als gevolg van onvoorziene omstandigheden kan het mogelijk zijn dat de brug na deze periode ook nog enkele dagen afgesloten is. Na de werkzaamheden aan de bovenbouw van de brug worden tot 1 september 2015 nog diverse werkzaamheden uitgevoerd aan de onderzijde van de brug. Een volledige afsluiting van de brug is dan niet meer noodzakelijk.

Meer informatie over de werkzaamheden en de omleidingsroute op: www.maastrichtbereikbaar.nl/brugbosscherweg.