Nu ook na 19.00 uur reizen met buslijn 10 tussen P+R Noord en Zuid

Vanaf 10 december 2017 geldt een nieuwe dienstregeling voor het bus- en treinvervoer van Arriva in Limburg. Dat betekent onder andere dat de bereikbaarheid van P+R Maastricht Noord en P+R Maastricht Zuid met buslijn 10 verbetert. We leggen de veranderingen in de dienstregeling van buslijn 10 uit.

De nieuwe dienstregeling verbetert de bereikbaarheid van P+R Maastricht Noord en P+R Maastricht Zuid met buslijn 10. De doorgevoerde aanpassingen zorgen voor voordelen voor zowel bezoekers als werknemers voor wie de bustijden nu beter aansluiten op de werktijden. 

Van P+R Noord naar het centrum, Randwyck en P+R Zuid

  • Doordeweeks vertrekt buslijn 10 voortaan 's morgens om 5.53 uur al vanaf P+R Maastricht Noord richting Randwyck en P+R Zuid. Op zaterdag is dat vanaf 6.53 uur en op zondag vanaf 8.08 uur.
  • Vanaf het centrum (halte Boschstraat/Markt kun je voortaan 's avonds tot 22.37 uur de bus terug nemen naar P+R Maastricht Noord. Hierdoor kun je gemakkelijker terugreizen naar P+R Maastricht Noord vanaf het centrum en P+R Maastricht Zuid en hoef je niet meer via het Centraal Station. 

Overige verbeterpunten

  • Buslijn 10 rijdt vanaf P+R Maastricht Noord tot 18.08 uur elk kwartier naar het centrum en Randwyck/P+R Zuid en vanaf hier elk half uur door naar Gulpen. De korte ritten eindigen bij P+R Maastricht Zuid en gaan niet meer door naar Heer. Hierdoor verbetert de betrouwbaarheid van de dienstregeling tussen P+R Maastricht Noord en P+R Zuid. Na 18.08 uur rijdt lijn 10 als vanouds een halfuurdienst tussen P+R Maastricht Noord en Heer.
  • Tussen P+R Maastricht Noord en het centrum gaat de bus via de halte Willem-Alexanderweg/Korvetweg rijden. Deze route is comfortabeler en heeft dezelfde reistijd.

Meer informatie

Bekijk de uitgebreide informatie over de nieuwe dienstregeling op de website van Arriva of plan je reis via de reisplanner van Arriva.