Nieuwe verkeerssituatie Maastricht-West

Goed nieuws voor weggebruikers in Maastricht-West! Vanaf 4 augustus gaan de nieuwe rijbanen van de Fort Willemweg tussen Cabergerweg en rotonde Brusselseweg open voor verkeer. Net als de nieuwe, verlengde Belvédèrelaan. Daarmee komt – een paar dagen eerder dan gepland – een einde aan de eerste fase van de werkzaamheden in Maastricht-West.

De komende tijd krijgen automobilisten én (brom)fietsers in Maastricht-West te maken met verschillende veranderingen. Dat is wennen. Wees alert op gewijzigde situaties en let goed op de borden.

Fort Willemweg en Belvederelaan open vanaf 4 augustus mb_zw_cmyk_auto_auto_1.png

Vanaf 4 augustus kan autoverkeer gebruikmaken van de volgende routes:

  • De Fort Willemweg is open in beide rijrichtingen. Je kunt weer richting de Cabergerweg rijden naar Bosscherveld en de Belvédèrelaan.
  • De Belvédèrelaan is de nieuwe verbindingsweg tussen Lanaken/Smeermaas en Maastricht. Deze weg sluit aan op de rotonde Brusselseweg en de nieuwe aanlanding van de Noorderbrug. Zo kan verkeer vanuit België snel en rechtstreeks naar de Noorderbrug en het centrum van Maastricht rijden.
  • Let op! Van 7 tot 21 augustus tijdens de afsluiting van de Noorderbrug kan verkeer vanuit België aan het eind van de Belvédèrelaan alleen rechts afslaan naar de Cabergerweg en niet de Noorderbrug op rijden.
  • De Lage Frontweg is opnieuw ingericht. Via een nieuwe onderdoorgang kunnen personenauto’s (tot 2,70 meter), (brom)fietsers en voetgangers de weg bereiken vanaf de kruising Statensingel/Cabergerweg.

Download de kaart met de nieuwe verkeerssituatie Maastricht-West  

Veranderingen voor (brom)fietsers  mb_zw_cmyk_fiets_p_w.png

  • Via het nieuwe fietspad langs de Fort Willemweg kunnen (brom)fietsers vanaf 4 augustus doorgaan naar de Belvédèrelaan en andersom.
  • De huidige rijbaan van de Fort Willemweg – parallel aan Radium Foam – is dan fietspad en afgesloten voor autoverkeer (uitgezonderd bestemmingsverkeer).

Veranderingen voor busverkeer mb_zw_cmyk_bus_bus.png

  • Vanaf 7 augustus 2017 rijden de stadsbussen weer de reguliere routes. Kijk voor meer informatie over de actuele dienstregeling op www.arriva.nl/limburg.

Vooruitblik: rijroutes vanaf 21 augustus

  • Vanaf maandag 21 augustus kan verkeer vanuit de Fort Willemweg en de Belvédèrelaan ook doorgaan naar de Noorderbrug en andersom.
  • Het oude Noorderbrugtracé met de oprit en afrit vanuit/naar het centrum (Boschstraat/Bosscherweg) is dan vervallen. Voor verkeer tussen de A2 en het stadscentrum is er tot in de zomer 2018 een omleiding via de Cabergerweg, Frontensingel, Boschstraat/Bosscherweg en andersom.

Bekijk de luchtfoto van het nieuwe Noorderbrugtracé

Hinder nog niet voorbij

Na ingebruikname van het nieuwe Noorderbrugtracé zijn we er nog niet. De werkzaamheden voor het project gaan door. Onder andere voor de bouw van de toekomstige knoop Boschpoort.Tegelijkertijd gaat A2 Maastricht vanaf september aan de slag met de herinrichting van kruispunt Meerssenerweg-Viaductweg en de afbouw van kruispunt Geusselt. Dit levert opnieuw forse verkeershinder op.

Via onze nieuwsbrief, Slimme kaart en Facebook houden we je op de hoogte met actuele bereikbaarheidsinformatie.