Nieuwe situatie knooppunt Kruisdonk

Onlangs is het vernieuwde knooppunt Kruisdonk open gegaan voor verkeer. Voor automobilisten biedt de nieuwe situatie een aantal voordelen. Weggebruikers kunnen nu gemakkelijk en snel van de A2 naar de A79 rijden en andersom.

Bovendien kan (vracht)verkeer vanaf de autosnelwegen rechtstreeks naar bedrijventerrein Beatrixhaven rijden en terug naar het noorden (richting Eindhoven of Heerlen) via een directe verbinding.

De rechtstreekse verbinding naar P+R Maastricht Noord maakt het ook mogelijk om de drukte voor Maastricht te ontlopen. U parkeert er gratis en van daaruit is het vijf minuten met de trein naar het centrum van de stad. In het weekend reist u voor 1 euro met maximaal vijf personen verder naar het centrum met de trein of pendelbus.

Nieuwe afritten

Voortaan kunt u gebruik maken van twee nieuwe afritten:

  • afrit 52 van de A2: voor verkeer vanuit het noorden naar bedrijventerrein Beatrixhaven en P+R Noord (Maastricht-Noord), Valkenburg/Heerlen (A79) of naar de wijken Rothem of Amby
  •  afrit 1 van de A79: voor verkeer vanuit Maastricht naar bedrijventerrein Beatrixhaven, Amby, Rothem, Meerssen of Bunde.

U vindt de juiste route door de borden boven de weg te volgen. Het bedrijventerrein Beatrixhaven wordt aangegeven met het industrielogo en de industrienummers.

Meer informatie, met onder meer kaartjes van de verschillende rijroutes en veel gestelde vragen en antwoorden, vindt u op de website van A2 Maastricht