Nieuwe routes voor lokaal verkeer bij A2 Maastricht

De afbouw van het totale verkeerssysteem voor A2 Maastricht is in volle gang. De volgende stap is dat - naar verwachting vanaf 9 april 2017 - alle verkeer door de Koning Willem-Alexandertunnel gaat rijden. Verkeer dat in de stad of de regio moet zijn, krijgt dan opnieuw te maken met nieuwe rijroutes.

Als de werkzaamheden bij knooppunt Europaplein volgens planning blijven verlopen, verdwijnt op 9 april 2017 ook het lokale verkeer dat nu nog bovengronds rijdt definitief onder de grond. Vanaf dan is de tijdelijke N2 (President Rooseveltlaan) tussen Geusselt en Europaplein definitief dicht voor verkeer van noord naar zuid en andersom. Oost-westverkeer en omgekeerd blijft mogelijk. 

Veranderingen per 9 april 2017

  • Verkeer vanuit Eindhoven/Heerlen richting Maastricht Centrum-Zuid en Cadier en Keer rijdt door de N2-tunnelbuis en neemt aan het eind van de tunnel afrit 54 naar de John F. Kennedysingel.
  • Verkeer vanaf Noorderbrug/Viaductweg en Terblijterweg richting zuiden rijdt door de N2-tunnelbuis en neemt voor de richtingen Maastricht Centrum-Zuid of Cadier en Keer aan het eind van de tunnel afrit 54 (naar de John F. Kennedysingel). Wilt u verder naar Maastricht-Zuid of Luik? Volg dan de A2.
  • Verkeer vanaf de John F. Kennedysingel richting noorden rijdt via de nieuwe oprit naar de N2-tunnelbuis. Voor Maastricht Centrum-Noord of Berg en Terblijt neemt u aan het eind van de tunnel afrit 53 naar Geusselt. Voor Eindhoven/Heerlen blijft u de A2 volgen.
  • De oprit vanaf de John F. Kennedysingel naar de A2 richting Luik is naar verwachting vanaf 9 april weer open voor verkeer.
  • Afrit 54 voor verkeer vanuit Luik naar Maastricht-Centrum Zuid en Cadier en Keer (John F. Kennedysingel) blijft langer dicht tot 25 april (06.00 uur). 
  • De tijdelijke rotonde bij Europaplein verdwijnt. Verkeer rijdt via de nieuwe rijbanen van de John F. Kennedysingel.

Meer informatie over routes en bewegwijzering: www.maastrichtbereikbaar.nl/a2-tunnel.

Let goed op de borden!

Op dit moment zijn sommige borden op de A2 nog afgeplakt. Dat verandert vanaf 9 april. Als u de borden naar uw bestemming volgt, komt u vanzelf op de juiste rijbaan terecht. Zorg dat u weet waar de nieuwe benamingen op de borden voor staan en zet uw navigatie uit.

 

Fietsroutes Europaplein

Vanaf 9 april veranderen ook de fietsroutes bij knooppunt Europaplein:

  • (Brom)fietsers richting Heer/Cadier en Keer maken weer gebruik van het fietspad aan de zuidzijde van de Kennedysingel en de nieuwe Sibematunnel.
  • (Brom)fietsers richting Céramique/Centrum-Zuid volgen voorlopig een tijdelijke omleiding via de Sibemaweg, Adelbert van Scharnlaan, Heerderdwarsstraat, Sint Gerardusweg en Alfons Ariënsstraat.
  • Bekijk de fietsroutes voor lokaal verkeer.

Blijf op de hoogte

Let op: de datum 9 april is krap en kan wijzigen als gevolg van het weer en de voortgang van het werk. We houden u op de hoogte. De afbouw van het totale verkeerssysteem voor A2 Maastricht duurt tot in de zomer 2017. Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op a2maastricht.nl/ombouweuropaplein.