Nieuwe ronde Truckspotting deze zomer in Maastricht

Van 4 tot en met 8 juli 2016 verzamelt Maastricht Bereikbaar via Truckspotting gegevens over bedrijven die tijdens de spits gebruikmaken van de Noorderbrug en Kennedybrug. Met deze gegevens is het mogelijk om de filedruk te verminderen in het centrum en op belangrijke verkeersknooppunten in de stad. Het opbouwen van de camera's is gestart op 30 juni.

De registratie van het bestel- en vrachtverkeer vindt plaats van 4 tot en met 8 juli 2016 in de ochtend-  en avondspits op de volgende locaties:

  • Op de Noorderbrug in westelijke richting en in oostelijke richting.
  • Op de Kennedybrug in westelijke richting en in oostelijke richting.

Maastricht Bereikbaar benadert alleen bedrijven die via belettering of reclame-uitingen op de voor- of zijkant van het voertuig herkenbaar zijn. Er worden geen kentekens geregistreerd. 

Wat is Truckspotting?

Het principe van Truckspotting is simpel. Een bedrijf maakt tijdens de spits opnames van langsrijdend verkeer. Op basis van bedrijfsnamen en logo’s op voertuigen en aanhangers neemt Maastricht Bereikbaar contact op met transporteurs en klanten om te kijken of het vervoer slimmer en efficiënter kan. Door bijvoorbeeld nieuwe afspraken te maken over levertijden en data rijdt die vrachtauto een volgende keer buiten de spits. Bedrijven die van 4 tot en met 8 juli regelmatig te zien zijn op de camera's, kunnen een telefoontje verwachten van Maastricht Bereikbaar met de vraag of zij medewerking willen verlenen aan of ideeën hebben over vermindering van het aantal spitsritten.

Waarom Truckspotting?

Maatregelen als Truckspotting zijn nodig nu de economie aantrekt en er steeds meer vrachtverkeer komt. Dat helpt om de binnenstad te ontlasten, ook tijdens de spits. Een andere aanleiding is de start van de werkzaamheden aan de Noorderbrug. 

Meer weten?

Voor meer informatie over dit onderzoek kunt u contact opnemen met Paul Hanraets, projectleider Slim vervoeren van Maastricht Bereikbaar, via 06-51521611 of paul.hanraets@maastricht-bereikbaar.nl

Gratis advies van Maastricht Bereikbaar

Maastricht Bereikbaar werkt met een groot aantal partners samen om Maastricht en omgeving blijvend bereikbaar te houden. En met succes! Samen met 38 partners is bereikt dat dagelijks in de regio 2.500 minder auto’s op de weg rijden tijdens de spits. In 2014 is er al een ronde Truckspotting uitgevoerd, daarna zijn gesprekken gevoerd met diverse logistieke bedrijven die regelmatig met hun voertuigen in de spits rijden. Vaak levert een slimme logistieke oplossing besparingen op voor u als bedrijf. Rijdt u regelmatig met vrachtvoertuigen in de spits en hebt u interesse in een gratis adviesgesprek met een logistiek makelaar, neem dan contact op met Mark Luikens via 06-51165781 of mark.luikens@maastricht-bereikbaar.nl.