Nieuwe rijroutes Noorderbrug

Sinds maandagochtend 21 augustus 2017 rijdt autoverkeer tussen de A2 en het stadscentrum over de nieuwe Noorderbrug. Maar let op: de situatie is niet meer als vanouds. Let goed op de tijdelijke gele omleidingsborden en op de nieuwe, blauwe bewegwijzering. Nog niet alle navigatiesystemen zijn up-to-date.

  • Het oude tracé met de afrit naar en de oprit vanuit het centrum (de ‘krullen’ bij de Boschstraat/Bosscherweg) is definitief vervallen. De oprit (krul naar Noorderbrug) wordt gesloopt en de afrit (krul naar Boschstraat/Bosscherweg) blijft behouden als een kunstwerk.
  • Tot in de zomer van 2018 is er een omleiding voor autoverkeer naar het centrum via de Cabergerweg, Frontensingel, Boschstraat/Bosscherweg. Diezelfde route geldt ook voor de terugweg naar de A2. 
  • Verkeer vanuit de Fort Willemweg (Maastricht-West) en de Belvédèrelaan (de nieuwe verbinding tussen Smeermaas/Lanaken en Maastricht) kan voortaan doorgaan naar de Noorderbrug en andersom. 
  • Houd er rekening mee dat routes naar sommige parkeerterreinen anders zijn. Dat is op de bewegwijzeringsborden aangegeven.
  • Het fietspad van de Noorderbrug blijft afgesloten tot in de zomer van 2018. Tot die tijd geldt de omleiding via de Wilhelminabrug.

Meer weten over de werkzaamheden en planning voor de toekomstige infrastructuur? Kijk op www.noorderbrug-maastricht.nl.

Kaartjes met rijroutes

Bekijk de nieuwe verkeerssituatie Noorderbrug

Download de luchtfoto met de nieuwe situatie Noorderbrug

luchtfoto_noorderbrug_bosscherweg.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bekijk de rijroutes in Maastricht-West

Download de luchtfoto met de nieuwe rijroutes in Maastricht-West

rijroutes_vanaf_21_8.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bekijk de rijroutes bij knooppunt Oost

De rijroutes bij knooppunt Oost (brandweerkazerne) blijven ongewijzigd. Wel kan verkeer nu in beide rijrichtingen gebruik maken van de Willem-Alexanderweg.

Download de luchtfoto met de rijroutes knooppunt Oost   

knp_oost_21_aug_2017.jpg