Nieuwe Maastricht Award mobiliseert bedrijven voor bereikbaarheid

Vanaf 2016 is er een nieuwe prijs tijdens de jaarlijkse uitreiking van de Maastricht Awards: de Maastricht Bereikbaar Award voor het bedrijf dat zich aantoonbaar inzet voor bereikbaarheid van (het centrum van) de stad.

Met deze award willen we ondernemers stimuleren om actief mee te werken aan een bereikbare stad. Omdat een bereikbare stad bijdraagt aan een gezond woon-, werk- en leefklimaat. Organisaties die aantoonbaar werken aan en ideeën ontwikkelen voor slimme mobiliteit van hun klanten, werknemers en/of hun transport en logistiek, maken kans op de Award en € 2.000,- aan prijzengeld om vernieuwende ideeën op het gebied van mobiliteit te verwezenlijken.

Kansen op het gebied van bereikbaarheid

Bij Maastricht Bereikbaar ligt de focus op het verminderen van het dagelijkse woon-werkverkeer. Ondertussen werken we hiervoor met 38 grotere werkgevers in Zuid-Limburg samen. Daarnaast zijn er doelstellingen voor de bereikbaarheid van het centrum. Denk daarbij aan het verminderen van vrachtverkeer in het centrum en over minder autoverkeer op topdagen en tijdens evenementen.

Met als concrete aanleiding de aankomende werkzaamheden rondom de Noorderbrug, zoekt Maastricht Bereikbaar nadrukkelijk de samenwerking op met ondernemers uit het MKB. Het verbeteren van de bereikbaarheid heeft immers impact op elke onderneming, als ook op het imago van de stad als geheel. De Maastricht Bereikbaar Award is in het leven geroepen om de ‘best practices’ te tonen en zo navolging daarvan te stimuleren.

Onderscheidende rol

Wethouder mobiliteit John Aarts roept dan alle ondernemers, hoe groot of klein ook, om hun ideeën of nominatie voor deze award in te zenden. “De Maastricht Bereikbaar Award is bedoeld voor die onderneming of werkgever die een onderscheidende rol speelt in het verbeteren van de bereikbaarheid van Maastricht en centrum. Een bereikbare stad is goed voor ons imago en dus voor economie. De winnaar kan een evenementenorganisator zijn die zijn klanten voorziet van slimme reisinformatie om tot zijn eventlocatie te komen of een ondernemer die bijdraagt aan het verminderen van goederenstromen van en naar het centrum.”