Nieuwe campagne 'Dit is mijn P+R-dag'

Met de slogan ‘Dit is mijn P+R-dag’ start Maastricht Bereikbaar in samenwerking met Arriva en Q-Park een nieuwe campagne om forenzen te verleiden vaker de auto te laten staan en op een Park + Ride terrein te parkeren. Van daaruit kunnen zij naar hun eindbestemming per trein, bus, fiets of wandelend.

Medewerkers kunnen gratis 1 maand lang proberen of het concept P+R hen helpt de spits te vermijden. Het aanbod speelt in op de behoefte aan flexibiliteit van de ene reiziger en geeft een knipoog naar anderen die het jaar met goede voornemens zijn gestart en in beweging willen komen.

21 P+R-locaties in Zuid-Limburg

Wist u dat Zuid-Limburg maar liefst 21 P+R-locaties heeft? Met de start van de campagne ‘Dit is mijn P+R-dag’ zijn deze locaties zichtbaar op de Slimme Kaart van Maastricht Bereikbaar. En staan op www.maastrichtbereikbaar.nl/p-r niet alleen alle locaties aangeduid, maar ook de ligging, bereikbaarheid en faciliteiten per locatie. Op deze manier kan iedereen de mogelijkheden bekijken en beoordelen of op afstand van de eindbestemming een aantrekkelijk alternatief is ten opzichte van in de file belanden of onnodig zoeken naar een parkeerplaats. Alle informatie per locatie is gebundeld: hoe vaak vertrekt er een bus of trein vanaf het P+R-terrein, kan ik er mijn fiets veilig stallen en meer.

Snel en goedkoop naar hartje stad

Met deze slogan werd eind 2013 P+R Maastricht Noord gelanceerd. Inmiddels is deze P+R niet alleen ontdekt door bezoekers van Centrum Maastricht, maar maken ook dagelijks veel forenzen gebruik van de mogelijkheid om daar te parkeren en goedkoop naar de eindbestemming te reizen. Dat idee trekken we nu verder door in heel Zuid-Limburg. Als medewerkers van een partner van Maastricht Bereikbaar kunt u nu gratis 1 maand gebruikmaken van P+R. Aanmelden kan via www.maastrichtbereikbaar.nl/p-r.

Flexibiliteit per dag bekeken

Het stimuleren van het gebruik van P+R sluit aan bij de behoefte van reizigers om flexibel met hun woon-werkverkeer om te gaan. Om allerlei redenen is het voor reizigers vaak niet elke dag handig om te kiezen voor een autoloze rit naar het werk. P+R biedt voor hen een aantrekkelijk alternatief en het probeeraanbod kan hen het duwtje in de rug geven om ook daarna wat vaker de auto te laten staan. Het stimuleren van parkeren op afstand tot de eindbestemming draagt tevens bij aan filereductie en vermindering van CO2-uitstoot.