Najaarsactie “Waarvoor laat jij de auto staan?” levert € 2.022 op voor het goede doel

De najaarsactie ‘Waarvoor laat jij de auto staan?' van Maastricht Bereikbaar is succesvol afgerond. Negentien teams van collega’s verruilden gedurende dertig dagen de auto voor de trein, de bus, de fiets of de e-bike.

Tijdens de actieperiode lieten 56 collega’s hun auto staan. Gezamenlijk zorgden zij voor 755 spitsmijdingen en legden ze in totaal zo’n 21.500 km af met OV, fiets of e-bike.

Voor elke slimme reisdag werden de teams beloond met € 4,- of € 6,- als ze kozen voor een goed doel. Op deze manier werd er in totaal € 3.666,- bij elkaar gespaard. 7 teams kozen ervoor om hun beloning te schenken aan een door henzelf gekozen goed doel. Een bedrag van € 2.022,- ging naar onder andere Fietsbank Maastricht, Ronald McDonald Huis Maastricht, Stichting Maatschappelijke Projecten Maastricht, Duchenne for Parents en de Sinterklaas Stichting. Enkele teams kozen er voor om dit bedrag zelf nog te verhogen.

Het slimme reizen is meerdere deelnemers zo goed bevallen dat ze zelf een e-bike hebben aanschaft, nog steeds fietsen of een abonnement van het openbaar vervoer hebben afgesloten.