Met e-bike en bus tijdens afsluiting brug Itteren

“Mijn e-bike fietst heerlijk. Hij gaat als een trein, zelfs als je wind tegen hebt. Met de fiets was ik meestal 15 minuten onderweg van thuis naar mijn werk. Sinds de werkzaamheden aan de brug in Itteren is dit minimaal 45 minuten geworden. Maar met de e-bike doe ik er maar 25 minuten over.”

Aan het woord is Jos Wijenberg uit Bunde, werkzaam bij Sibelco in Itteren. Hij maakt gebruik van de mogelijkheid om tijdens de werkzaamheden aan de brug bij Itteren met een gratis e-bike naar het werk te gaan. Vanwege een noodreparatie is de brug over het Julianakanaal bij Itteren van 9 februari tot en met 8 maart afgesloten voor alle verkeer, dus ook voor fietsers, bromfietsers en voetgangers. Alle verkeer wordt omgeleid via Sluis Limmel.

Gratis e-bike
Om bewoners tegemoet te komen, heeft Maastricht Bereikbaar in samenwerking met Gemeente Maastricht vijftig e-bikes gratis te leen aangeboden. Een aanbod waarvan gretig gebruik is gemaakt, want al na enkele dagen waren alle beschikbare e-bikes gereserveerd. Jos Wijenberg heeft allesbehalve spijt van zijn deelname: “Ik ben erg blij met deze fijne aanbieding. Mijn twijfels over een e-bike zijn nu ook verdwenen. Ik denk er sterk over na om na deze periode zelf een e-bike aan te schaffen.”

Gratis pendelbus
Behalve de e-bike actie, is er ook extra busvervoer geregeld door de gemeente Maastricht tijdens de werkzaamheden. Leerlingen van basisschool Franciscus in Bunde en het Stella Maris College in Meerssen kunnen op doordeweekse dagen met een gratis pendelbus naar school. Opstappen kan bij de bushaltes van buslijn 9. De pendelbus stopt bij basisschool Franciscus in Bunde, het Stella Maris College in Meerssen en de stations in Meerssen en Bunde. Op weekdagen rijdt de bus vanaf opstaphalte Op de Bos tussen 7.25 uur en 16.45 uur tot de eindhalte Stella Maris. Vanaf Stella Maris rijdt een bus in omgekeerde richting op weekdagen elk half uur tussen 8.00 uur en 16.40 uur.

Kijk hier voor de volledige dienstregeling en de routekaart.