Lijn 100 verandert vanaf 11 december in lijn 10

Vanaf 11 december 2016 neemt Arriva het openbaar vervoer over van Veolia in Limburg, dan gaan er bussen en treinen van Arriva rijden in Limburg. Zo ook voor de huidige buslijn 100 die van P+R Maastricht Noord naar het centrum rijdt en terug. Wat verandert er nu voor u?

De frequentie van 4 keer per uur blijft. Als kers op de taart kunt u op meer locaties in Maastricht in- en uitstappen. Ook in 2017 blijft het P+R-tarief aantrekkelijk ten opzichte van het standaard OV-tarief. 

Let op het busnummer

De bus heet dus vanaf 11 december lijn 10 in plaats van lijn 100. Lijn 10 gaat dan ook doorrijden naar Maastricht Randwyck en Gulpen. U kunt dus op meerdere locaties in en rond de stad in- en uitstappen. De rode bestickerde P+R bus verdwijnt uit het straatbeeld, daarvoor in de plaats komen de lijnbussen van Arriva. Reist u vanaf 11 december vanuit het centrum terug naar P+R Noord, let er dan op dat u in de juiste bus stapt: in lijn 10 dus!

Na 19.00 uur terug

Na 19.00 uur kunt u met uw dagretour voor lijn 10 met de trein vanaf Centraal Station terugreizen naar P+R Maastricht Noord. Buslijn 10 rijdt na 19.00 uur vanaf halte Mosae Forum ook 4 x per uur naar het station. De treinen gaan tot middernacht terug naar P+R Maastricht Noord.

In- en uitstappen bij andere halte

Vanaf 11 december kunt u als u in het centrum moet zijn alleen nog uitstappen bij halte Mosae Forum. Als u terug wilt naar P+R Maastricht Noord, stapt u in bij halte Boschstraat/Markt.

Tarief

Het tarief van de P+R wordt € 2,- per reiziger voor een dagretour. Kinderen tot en met 11 jaar reizen gratis mee, maximaal 2 kinderen per betalende volwassene. De prijs van het abonnement blijft € 20,- per maand, interessant dus als u vaker gebruikmaakt van de bus. Vanaf 2 januari 2017 is er ook een groepstarief van toepassing: 3-5 personen reizen samen verder voor € 5,-.

Als welkomstaanbod betaalt u tijdens Magisch Maastricht, van 11 december tot en met 1 januari, € 1,- per persoon voor een dagretour met lijn 10, in deze periode viert Arriva dat zij voortaan het vervoer met de P+R-bus mogen verzorgen.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de nieuwe dienstregeling van Arriva? Kijk dan voor meer informatie op www.arriva.nl/limburg.