Langdurige verkeershinder Smeermaas (België)

De gemeente Lanaken, het Vlaamse Agentschap Wegen en Verkeer en Infrax werken tot het voorjaar van 2019 aan de herinrichting van het centrum van Smeermaas. Sinds 22 januari 2018 zijn de voorbereidende werkzaamheden gestart bij de kruising Brusselseweg-Maastrichterweg-Maaseikersteenweg.

Werkzaamheden in fases

  • Tot begin maart 2018 vinden voorbereidingen plaats bij de kruising Brusselseweg-Maastrichterweg-Maaseikersteenweg. Autoverkeer kan tijdens deze werkzaamheden nog doorrijden, maar moet rekening houden met vertraging door een aangepaste situatie bij het kruispunt. Autoverkeer tussen Maastricht en Lanaken dat niet in Smeermaas hoeft te zijn, kan beter de route volgen via de Via Regia en Veldwezelt (N78). 
  • Vanaf 5 maart - juni 2018 is de volgende fase. Dan is het kruispunt Brusselseweg-Maastrichterweg-Maaseikersteenweg volledig afgesloten. Voor autoverkeer geldt in deze periode de omleidingsroute via de Via Regia en Veldwezelt (N78). Reken op extra reistijd van circa 10 tot 15 minuten. (Brom)fietsers en voetgangers worden langs het werkterrein geleid. 
  • Over de vervolgfases informeren we je later.

Waarom?

De herinrichting van het kruispunt zorgt voor een verbeterde en meer veilige situatie voor fietsers en voetgangers. Daarnaast worden de parkeervakken en bushaltes aangepast zodat deze voldoen aan de meest recente normen voor toegankelijkheid. Voordat de daadwerkelijke herinrichtingswerkzaamheden kunnen starten, wordt eerst een compleet nieuw rioleringsstelsel aangelegd.

Meer informatie 

Blijf op de hoogte van de planning, vervolgfases en de gevolgen voor verkeer via www.maastrichtbereikbaar.nlHoud ook de website van het Agentschap Wegen en Verkeer in de gaten voor de meest actuele informatie en meer uitleg over de werkzaamheden.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief