Langdurige verkeershinder Smeermaas (België)

De gemeente Lanaken, het Vlaamse Agentschap Wegen en Verkeer en Infrax werken tot het voorjaar van 2019 aan de herinrichting van het centrum van Smeermaas. Vanaf maandag 5 maart 2018 start de volgende fase. Dan is het kruispunt Brusselseweg-Maastrichterweg-Maaseikersteenweg 3 maanden volledig afgesloten voor alle verkeer.

Afsluitingen en omleidingen

Vanaf 5 maart tot juni 2018 is kruispunt Brusselseweg-Maastrichterweg-Maaseikersteenweg volledig afgesloten.

  • Voor doorgaand autoverkeer tussen Maastricht en Lanaken geldt in deze periode de omleidingsroute via de Via Regia en Veldwezelt (N78). Reken op extra reistijd van circa 10 tot 15 minuten.
  • Lokaal autoverkeer vanuit Maastricht-West dat in Smeermaas moet zijn, kan via de Bosscherweg – Brugstraat – Kanaaldijk – Kluisstraat rijden. Houd wel rekening met vertraging en wachtrijen! Daarnaast geldt bij de Bosscherweg 1-richtingsverkeer en een doorgangsverbod voor vrachtwagens. Voor de terugweg naar Maastricht geldt de omleiding via Veldwezelt.
  • (Brom)fietsers en voetgangers worden via een korte omleiding langs het werkterrein geleid: via de Krommeweg/Chr. Plantijnstraat, Louis Pasteurstraat, Bauduinplein, Schippersstraat, Kanaaldijk, Brugstraat of via Grensstraat, Kantoorweg, Oude Heirbaan.
  • Bedrijven en de basisschool in Smeermaas blijven bereikbaar tijdens de werkzaamheden.
  • Over de vervolgfases informeren we je later.

 

smeermaas_f1_omleiding_bovenlokaal.png

Waarom?

De herinrichting van het kruispunt zorgt voor een verbeterde en meer veilige situatie voor fietsers en voetgangers. Daarnaast worden de parkeervakken en bushaltes aangepast zodat deze voldoen aan de meest recente normen voor toegankelijkheid. Voordat de daadwerkelijke herinrichtingswerkzaamheden kunnen starten, wordt eerst een compleet nieuw rioleringsstelsel aangelegd.

Meer informatie 

Blijf op de hoogte van de planning, vervolgfases en de gevolgen voor verkeer via www.maastrichtbereikbaar.nlHoud ook www.lanaken.be/werkensmeermaas en de website van het Agentschap Wegen en Verkeer in de gaten voor de meest actuele informatie en meer uitleg over de werkzaamheden. De Vlaamse overheid informeert bewoners en bedrijven per brief.