Jaarlijks 8000 ton rubberafval uit de file naar het water

Recyclingbedrijf Rubber Resources, gevestigd in de Beatrixhaven in Maastricht, is dit jaar voor de aanvoer van rubber overgestapt van de weg naar het water. De overstap, mede mogelijk gemaakt door Maastricht Bereikbaar, zorgt voor minder vrachtwagenbewegingen op de wegen in Nederland en België. Door deze oplossing vermindert ook de filedruk in de regio in de spits, omdat is afgesproken dat de aanlevertijden tussen 10.00 en 15.00 uur liggen. Jaarlijks bedraagt de aanvoer van rubber bij Rubber Resources 8000 ton, oftewel 425 containers.

Het rubber wordt vanuit diverse overzeese gebieden per container geïmporteerd en via de zeehaven van Antwerpen naar Maastricht vervoerd. Tot voor kort gebeurde dit per vrachtwagen, nu per binnenschip via Containerterminal Stein. In Stein worden de goederen overgeslagen en vervolgens per truck naar Maastricht gebracht.

Verduurzamen
Naast het vermijden van de wegen in de spits en ontzorgen van de logistiek, is de overstap naar het water ook goedkoper. En doordat er minder vrachtwagens rijden, vermindert de CO2 uitstoot. Zo draagt het vervoer over water ook bij aan de verdere verduurzaming van Rubber Resources. Theo Knöpker, Purchasing Manager van Rubber Resources: "Wij vinden het belangrijk de omgeving te beschermen en de natuurlijke bronnen te waarborgen voor toekomstige generaties. Door de inzet van binnenvaart kunnen we ook in onze logistiek een duurzame winst leveren voor de omgeving.”

Lees het volledige persbericht