In weekend met pendelbus van en naar P+R Maastricht Noord

Op weekenddagen en speciale topdagen kunt u goedkoop met de pendelbus naar de stad reizen vanaf P+R Maastricht Noord. Voor €1 koopt u een P+R-ticket, dat geldt als een retourtje binnenstad voor maximaal 5 personen. Het ticket is zowel geldig in de pendelbus als in de trein, die twee keer per uur naar station Maastricht rijdt.

Op zaterdag en zondag rijdt de eerste pendelbus vanaf P+R Maastricht Noord om 10.00 uur richting Markt. De laatste pendelbus terug vanaf de Markt vertrekt om 19.00 uur. Het P+R-ticket is verkrijgbaar bij de parkeerautomaten op het parkeerterrein. De automaten accepteren muntgeld, maar ook chip- en bankpassen.

Op de kalender ziet u wanneer de pendelbussen rijden in 2014.

kalender pendelbus

Trein

Door de week kunnen bezoekers met de Veolia stoptrein tegen het reguliere tarief twee keer per uur verder reizen naar station Maastricht. Een enkele reis tussen Maastricht Noord en Maastricht (2e klas voltarief) kost € 1,44 (OV-chipkaart) of € 2,10 (papieren kaartje). Een retourtje kost het dubbele. Treinkaartjes zijn te koop bij de Veolia automaat op het station. De Veolia automaat op Maastricht Noord accepteert geen muntgeld.

Succes

Het nieuwe P+R-terrein Maastricht Noord blijkt een succes. In de periode van 1 december 2013 tot en met 5 januari 2014 stapten meer dan 16.500 bezoekers in de pendelbus richting de Markt. In omgekeerde richting reisden zo’n 15.000 mensen terug naar P+R Maastricht Noord. Nog ongeveer 3.500 reizigers kozen voor de trein.