#ikreisslim: Robin Biesmans over Ontdek de e-bike

Robin Biesmans van De Beente Fietsen & Scooters, vertelt over Ontdek de e-bike.

"Het is belangrijk om een fiets zelf te voelen en te proberen" 

"We werken al een aantal jaren samen met Maastricht Bereikbaar. Mensen die meedoen aan Ontdek de e-bike kunnen na afloop van de actie bij ons met korting een e-bike aanschaffen. Na de probeerervaring via Maastricht Bereikbaar komen de klanten redelijk voorbereid de winkel in, dat is prettig. Dan is het voor ons gemakkelijker om advies te geven. Het heeft een grote meerwaarde dat het via Ontdek de e-bike mogelijk is om een breed gamma aan fietsen te proberen.

De laatste jaren wordt de e-bike steeds populairder onder forenzen, en dus onder een jonger publiek. De e-bikes zelf mogen ook sportiever. De wensen zijn steeds specifieker: transportfietsen zoals de elektrische bakfiets, elektrische mountainbikes, stadsfietsen ... Als rijwielhandelaar speel je daar op in. Wij leveren alle modellen waarvoor we zelf ook de service en het onderhoud kunnen leveren. Alleen op die manier kunnen we een goed advies geven. 

Een aantal klanten komt bij ons en heeft 'van horen zeggen' dat een bepaald type e-bike interessant is. Maar het is vooral belangrijk om een fiets te voelen en te proberen, om achteraf geen spijt te krijgen. Er is geen standaard advies voor de aanschaf van een e-bike. Ieder model voelt anders aan en er is voor ieder wat wils. Onze belangrijkste tip is om goed uit te proberen of een e-bike bij je past. Het is heel persoonlijk."