#IkReisSlim: Louis Prompers, projectdirecteur A2, over de e-bike

Louis Prompers, projectdirecteur A2 stapte over van de auto naar de e-bike. Hij vertelt over zijn ervaringen.

"Ik ben sneller met de fiets op het werk dan met de auto."

"Iets meer dan een jaar geleden kreeg ik de uitnodiging om 2 weken een e-bike te proberen via een actie van Maastricht Bereikbaar, waarbij je in die periode je autosleutels inleverde. Als lid van de stuurgroep Maastricht Bereikbaar besloot ik mee te doen. Ik vond gedragsbeïnvloeding altijd een wollig thema. Door het meedoen aan de actie ben ik aangenaam verrast hoe concreet het wordt. De knop gaat om en opeens ben je zelf met persoonlijke mobiliteit bezig.

Ik was zelf een goed voorbeeld van een hardnekkige autogebruiker: iedere werkdag van Biesland naar De Geusselt. Van de gekke eigenlijk. Na de deelname aan de actie heb ik zelf een e-bike gekocht en ik ga nu met de fiets naar het werk als het kan. Mijn woon-werkreis is zelfs sneller met de fiets! Het is aangenaam om buiten te zijn, ik fiets via de binnenstad, dan maak ik meestal ook nog extra rondjes langs de winkels.

De afgelopen jaren heb ik in ieder geval geleerd dat we moeten blijven investeren in de afspraken met samenwerkingspartners van Maastricht Bereikbaar en de CEO-bijeenkomsten. Samen werken aan duurzaamheid. Zelf ben ik erg fanatiek geworden met fietsen. Ik roep maar eens iets geks: een idee voor de toekomst zou een regeling kunnen zijn die mensen met een woon-werkafstand van 0-5 kilometer stimuleert of zelfs verplicht met het OV of de fiets naar het werk te reizen."