#IkReisSlim: Kay Jans over P+R Maastricht Noord

Kay Jans, werkzaam als communicatieadviseur bij Maastricht Bereikbaar (via Facet&) vertelt over haar ervaringen met P+R Maastricht Noord

"P+R Maastricht Noord is gewoon een heel goed alternatief!"

"Ik werk sinds februari parttime gedetacheerd bij Maastricht Bereikbaar. Van tevoren werkte ik voor het project A2 Maastricht. Toen reisde ik vanuit Echt met de trein naar Maastricht en het laatste stuk met de fiets. Maar met onregelmatige werktijden was de stoptrein voor mij niet altijd handig, vooral 's avonds werd het dan vaak laat. Het was plezieriger om met de auto te reizen, dus toen ben ik weer overgestapt op reizen met de auto. Toen ik startte bij Maastricht Bereikbaar in Mosae Forum kwam meteen de vraag in mij op: hoe ga ik nu reizen? Weer met het OV in plaats van de auto, of is er een andere optie? Ik kende afrit 52 naar P+R Maastricht Noord, en ik wilde graag het goede voorbeeld geven, dus ik besloot dat te proberen.

Nu ga ik 3 dagen per week met buslijn 100 op en neer naar de stad, en ik ben erg enthousiast. Het bevalt heel goed. Het kost echt bijna niets, in de binnenstad parkeer je voor een heel ander bedrag. Vanaf P+R Noord ben ik binnen 10 minuten in de stad, zelfs in de spits. Plus ik draag mijn steentje bij aan minder verkeer in het centrum door het laatste stuk met de bus te reizen. Ik denk er ook over na om een abonnement aan te schaffen voor € 20,- per maand. Het is gemakkelijker als ik geen kaartjes meer hoef te kopen. En een abonnement is ook fijn in het weekend, bijvoorbeeld als ik ga winkelen. P+R Maastricht Noord is gewoon een heel goed alternatief voor parkeren in de stad!"