#ikreisslim: Germaine Delnoye over het OV

Germaine Delnoye, werkzaam bij gemeente Heerlen, vertelt over haar ervaringen met het OV.

‘’Met de trein kom je ontspannen op je werk aan!’’

"Ik heb meegedaan aan de actie Ontdek het OV van Maastricht Bereikbaar. Tijdens de actie reisde ik met de trein vanuit mijn woonplaats Echt naar het werk in Heerlen. Ik vind de trein fijn omdat je tijdens de reis kunt ontspannen, lezen en je hebt de tijd voor jezelf. In de auto kan dit niet omdat je moet opletten.

Na de actie heb ik geen abonnement genomen. Ik werk parttime en dan is een abonnement te duur. Het is nu eigenlijk alleen rendabel om een abonnement te nemen als je fulltime werkt, dit is zonde omdat ik wel graag met de trein zou willen reizen. De gratis kaart motiveerde dan ook extra om de trein te nemen. Het zou fijn zijn als er ook een OV-abonnement voor parttimers komt.

Als het kan, neem ik zo veel mogelijk de fiets, maar ik vind mijn woon-werkafstand te groot voor de fiets. Ik spaar nog wel op een andere manier reistijd en kosten uit, namelijk door gebruik te maken van deelstoelplekken. Ik werk regelmatig in het gemeentehuis van Sittard op kantoor in plaats van in Heerlen."

Meedoen aan Ontdek het OV