#ikreisslim: Dennis Janssen over het OV

Dennis Janssen, werkzaam bij Xerox, vertelt over zijn ervaringen met de actie Ontdek het OV.

"Tijdens de gratis proefperiode ontdekte ik dat het OV voor mij ook interessant is."

"In oktober 2016 deed ik mee aan de actie Ontdek het OV. De reis met het OV van mijn woonplaats Echt naar mijn werk bij Xerox in Maastricht bevalt me prima. Ik werk nu 7,5 jaar in Maastricht. Ik ging altijd met de auto, alleen af en toe met de trein als ik naar een andere vestiging in Tilburg reisde. Door de actie ben ik voor het eerst met de trein gaan reizen. Het is fijn dat je het een keer gratis kunt proberen.

Ik merk nu met de huidige verkeersdrukte in Maastricht dat de trein vele malen sneller is. Voor de Geusselt sta ik net zo lang stil als mijn hele treinreis duurt. Alleen de aansluiting met de bus naar het station is niet altijd optimaal, dat is lastig als ik 's avonds werk. De afgelopen weken kon ik minder met het OV reizen vanwege afspraken in de stad. Helaas moet ik dan met de auto. Dan denk ik als ik in de file sta: was ik maar met de trein gegaan. Afgezien van dat het soms ook druk is in de trein 's morgens heeft het voor mij alleen maar voordelen. Het is relaxed, ik kan rustig de krant lezen, ik heb geen parkeerkosten en ik hoef geen parkeerplaats te zoeken.

De actie Ontdek het OV is nu bijna afgelopen. Ik denk dat ik wel verder ga reizen met het OV. Het leasecontract voor mijn leasauto vervalt binnenkort. Het OV is door de proefperiode echt interessant gebleken. Nu ga ik de kosten tegen elkaar afwegen, ik neig steeds meer naar het OV. Terwijl ik mezelf allerminst een OV-persoon vind. Dat is wel grappig om te merken."