#ikreisslim: Denise Voncken over P+R Maastricht Noord

Denise Voncken, werkzaam bij Munnichs in Maastricht, vertelt over haar ervaringen met P+R Maastricht Noord.

"Ik zou het liefst al mijn werkdagen via P+R Maastricht Noord reizen."

"Sinds januari 2016 reis ik op aanraden van een aantal collega's via P+R Maastricht Noord. Op maandag en dinsdag en soms ook op woensdag - een beetje afhankelijk van de dagen waarop ik werk - parkeer ik op het P+R-terrein en dan reis ik met buslijn 100 op en neer naar de binnenstad. Op donderdag (koopavond) en zaterdag reis ik helaas met de trein, omdat de tijden van de P+R-bus dan niet aansluiten bij mijn werktijden.

Reizen via P+R Maastricht Noord is echt ideaal voor het woon-werkverkeer. Het is goedkoop en je hoeft niet met de auto in het centrum te zijn. Wat verder ook wel eens gezegd mag worden, is dat de buschauffeurs van de P+R-bus zo vriendelijk zijn. Ze zijn erg behulpzaam en ze rijden niet zomaar voor je neus weg. Soms wachten ze zelfs met de bus bij de automaat als je nog een kaartje moet kopen.

In augustus werd ik verrast door een paar mensen van Maastricht Bereikbaar die bij het bushokje op P+R Maastricht Noord zaten te wachten: ik was de 100.000e reiziger van 2016. Ik was even helemaal perplex. Ik kreeg een bos bloemen en een gratis maandabonnement aangeboden, een erg leuke verrassing.

Als tip wil ik meegeven om buslijn 100 ook op donderdagavond en zaterdagochtend te laten rijden. Voor winkelpersoneel in de binnenstad en het winkelend publiek zou dat echt een uitkomst zijn. 's Avonds na 19.00 uur als de P+R-bus niet meer rijdt, voel ik me veiliger als ik rechtstreeks met de trein naar mijn woonplaats Klimmen reis, zodat ik niet alleen vanaf het verlaten treinstation bij P+R Maastricht Noord naar de parkeerplaats hoef te lopen. Als buslijn 100 ook op donderdag na 19.00 en op zaterdag vóór 10.00 uur rijdt, is het voor mij ook rendabel om een abonnement te nemen op de P+R, dan kan ik al mijn werkdagen met buslijn 100 reizen."