#ikreisslim: Ariana Scheepers over de e-bike en het OV

Ariana Scheepers, werkzaam bij Politie Limburg, vertelt over haar ervaringen met slim reizen tijdens de afsluiting van de Noorderbrug.

"Met de e-bike hadden we geen overlast van de afsluiting van de Noorderbrug."

“Tijdens de afsluiting van de Noorderbrug deed ik samen met mijn zoon mee aan de actie van Maastricht Bereikbaar waarbij je een maand gratis een e-bike kon gebruiken. Tijdens de probeerperiode was het mooi weer, we hebben er dus heel veel plezier van gehad. En geen overlast van de afsluiting van de Noorderbrug. We wonen in Daalhof, mijn werk is aan de Prins Bisschopsingel en mijn zoon werkt in De Heeg. We fietsten iedere dag met de e-bikes naar het werk. Naast mijn werk bij Politie Limburg ben ik vrijwilliger bij de Kindervallei in Valkenburg, daar ging ik ook met de e-bike naartoe. Dat was erg lekker, een mooie route door het bos, langs de De Geulhemermolen. Daar kan ik echt van genieten. De langste rit in die maand was naar de verjaardag van mijn moeder in Heerlen. Dat zou ik niet zo snel op de gewone fiets doen omdat het dan wel 1,5 uur duurt voor ik er ben, maar met de e-bike ging het prima. 

We hebben ook gebruikgemaakt van het speciale € 2,- buskaartje tijdens de afsluiting van de Noorderbrug. We gingen met z'n vieren vanaf Daalhof naar het station en vervolgens met de bus naar Aken. Onze privéauto heeft nog geen milieuvignet. Door met de bus te gaan, hoefden we geen kosten te maken om zo'n vignet aan te schaffen. En we spaarden parkeerkosten uit. We hebben een leuke dag gehad, het was een mooie aanbieding."