ikreisslim: Amalie van Stekelenburg over het OV

Amalie van Stekelenburg bezoekt Maastricht regelmatig met het OV, ze vertelt over haar ervaringen met de kortingskaartjes van Maastricht Bereikbaar.

"Het € 2,- kaartje is een aantrekkelijk alternatief voor reizen met de auto." 

"Ik reis graag met het openbaar vervoer, zeker voor lange afstanden. Ik fiets dan eerst naar station Sittard en reis vanaf daar geregeld naar Maastricht. Bijvoorbeeld voor een bezoek aan het museum of filmhuis, om te winkelen of voor het werk. Als ik wel eens met de auto ga, moet ik zoeken naar een parkeerplaats, en het parkeren kost dan ook weer geld. Met de trein kom ik midden in de stad uit. En als ik wat verder de stad in wil, maak ik soms ook gebruik van de OV-fiets. Natuurlijk is reizen met het OV ook goed voor het milieu!

Ik las begin dit jaar in de krant over de kortingskaartjes waarmee je voor € 2,- van Sittard naar Maastricht en terug kunt reizen tijdens werkzaamheden. En ik dacht: Nou, daar kan ik mooi gebruik van maken. Ik ben er erg positief over. Het is een prettig alternatief en het bestellen van de kaartjes werkt gemakkelijk. Als er weer een OV-actie van Maastricht Bereikbaar is, ga ik er zeker nog een keer gebruik van maken. Het € 2,- kaartje is een heel aantrekkelijk alternatief voor reizen met de auto."