Herinrichting Bosscherweg tussen spoor en sluis

In 2017/2018 staan er nog veel werkzaamheden gepland rondom de Bosscherweg. Zo wordt er gebouwd aan de nieuwe op- en afritten en verdwijnt de oude aanlanding van de Noorderbrug. Ook is maandag 25 september de herinrichting van de Bosscherweg tussen spoor en sluis gestart.

De werkzaamheden vinden plaats in verschillende fasen. We geven per fase aan wat dit betekent voor het verkeer.

Fase 1: westzijde Bosscherweg mb_zw_cmyk_auto_auto_1.pngmb_zw_cmyk_bus_bus.png

 • Maandag 25 september 2017 is de herinrichting van de westzijde van de Bosscherweg gestart. De weg krijgt bredere rijbanen richting stadscentrum en tegelijkertijd wordt er een nieuw voet- en fietspad aangesloten op een oversteek richting het bestaande fietspad.
 • Autoverkeer kan in beide rijrichtingen doorgaan via versmalde rijbanen.
 • (Brom)fietsers ondervinden geen hinder.
 • In de uiteindelijke situatie kunnen (brom)fietsers via het nieuwe fietspad doorgaan naar het fietspad van de Noorderbrug (zomer 2018), de Cabergerweg en de Boschstraat.
 • De bushaltes Bosscherweg/van Eijkstraat vervallen tijdelijk tijdens de werkzaamheden. Reizigers maken dan gebruik van de haltes Drijversstraat en Noorderbrug.

Fase 2: oostzijde Bosscherweg mb_zw_cmyk_auto_auto_1.pngmb_zw_cmyk_fiets_p_w.pngmb_zw_cmyk_bus_bus.png

 • Maandag 6 november start de verbreding van de rijbanen aan de oostzijde van de Bosscherweg richting Smeermaas tot aan de sluis. De werkzaamheden duren tot vrijdag 24 november
 • Autoverkeer schuift op naar de westzijde en kan in beide rijrichtingen door blijven rijden via versmalde rijbanen.
 • Voetgangers en (brom)fietsers richting Boschpoort volgen een omleiding via de wijk (Gebroeders van Limburgstraat en verder), voetgangers en (brom)fietsers richting Boschstraat gaan door via het nieuwe fietspad aan de westzijde.
 • De bushaltes Bosscherweg/van Eijkstraat vervallen tijdelijk tijdens de werkzaamheden. Van week 41 tot en met 49 maken busreizigers gebruik van de haltes Drijversstraat, Mosae Forum en Boschstraat/Markt.

Fase 3: Bosscherweg aansluiten op Voedingskanaalweg en Fort Willemweg mb_zw_cmyk_auto_auto_1.pngmb_zw_cmyk_bus_bus.pngmb_zw_cmyk_fiets_p_w.png

 • Begin 2018 sluiten we de verbrede rijbanen van de Bosscherweg aan op de Voedingskanaalweg en Fort Willemweg. 
 • De Fort Willemweg/sluis is niet bereikbaar voor verkeer van en naar de Bosscherweg. Bewoners rondom de sluis en Jaagpad Oost en Jaagpad West kunnen hun voordeur bereiken via de Fort Willemweg. Autoverkeer op de Bosscherweg kan door blijven gaan, maar moet ter hoogte van de sluis rekening houden met een om-en-omregeling.
 • Voor (brom)fietsverkeer richting Boschpoort geldt een omleiding via de wijk, (brom)fietsers richting stadscentrum ondervinden geen hinder.

Let op: wegenwerk is weersafhankelijk. Door zware regenval en/of lage temperaturen kunnen de werkzaamheden vertraging oplopen. Planningen zijn dan ook onder voorbehoud.

Vooruitblik

Naar verwachting zijn de werkzaamheden aan de Bosscherweg tussen spoor en sluis eind november klaar. Dan zijn we er nog niet, want ook het zuidelijke deel van de Bosscherweg - tussen spoor en kruispunt Bosscherweg/Boschstraat - krijgt nog een nieuwe inrichting. Het komende jaar moeten weggebruikers voortdurend rekening houden met wegenwerk voor het nieuwe Noorderbrugtracé, met name in Maastricht-West. Zo wordt er tot in de zomer van 2018 nog druk gewerkt aan - onder andere - de herinrichting van de Cabergerweg tussen Fort Willemweg en Statensingel.  Blijf op de hoogte van alle werkzaamheden via onze nieuwsbrief en Facebook