Goede resultaten 'Laat je auto staan'

De actie ‘Laat je auto staan’ is op 30 oktober afgesloten. De twintig deelnemers hebben ruim 1.600 km gefietst (inclusief e-bike); 2.700 km afgelegd met OV (bus en trein); 175 km gereden met de elektrische auto (door 3 deelnemers) en 1 ton (1.000 kg) CO2-uitstoot bespaard.

Op 21 oktober was de aftrap van de actie ‘Laat je auto staan’. Automobilisten leverden  tien dagen lang hun autosleutels in en maakten tot 30 oktober gebruik van openbaar vervoer, de (elektrische) fiets en (elektrische) deelauto’s. 

De meeste deelnemers kwamen uit de regio Maastricht en gebruikten bijna dagelijks de auto voor hun woon-werkverkeer. Daarnaast zijn ook enkele ambassadeurs gevraagd om  ervaringen met het openbaar vervoer en  de (elektrische) fiets te delen. Aan de actie deden onder anderen burgemeester Onno Hoes,  directeur Vodafone Harry Odenhoven, wethouder Mobiliteit Albert Nuss en journalisten Laurens Bouvrie  (Maastricht.gezien.nl )en Stefan Gybels (Dagblad De Limburger) mee.

Voorzitter Stuurgroep Maastricht Bereikbaar, Albert Nuss: “De ervaringen van de ruim twintig deelnemers met het OV, de (elektrische) fiets en de (elektrische) deelauto zijn voor ons erg waardevol. De resultaten van deze actie gaan we evalueren en de ervaringen gebruiken we om de acties en producten van Maastricht Bereikbaar te verbeteren.”

Bekijk het afsluitend persbericht over de actie.