Gemeente verplaatst halte internationale bussen

Vanaf 1 mei stoppen de internationale bussen niet langer op de Kiss+Ride-locatie aan de Meerssenerweg. De gemeente Maastricht heeft een tijdelijke locatie aangewezen langs de Groene Loper totdat de nieuwe bushalte naar verwachting in december 2019 in gebruik wordt genomen.

Tijdelijke halte bij de Groene Loper

Vanaf 1 mei tot december 2019 kunnen reizigers tijdelijk terecht bij de Groene Loper ter hoogte van het Green043 Bikepark voor de internationale bussen van Flix, IC, Eurolines en KLM. Aan de westzijde van de Groene Loper vervallen 21 parkeerplaatsen voor auto’s, zodat er ruimte ontstaat voor vier bussen. Daarnaast worden er extra prullenbakken en een bushokje geplaatst. Deze tijdelijke locatie wordt weer hersteld zodra de nieuwe bushalte gereed is. De Kiss+Ride-locatie aan de Meerssenerweg blijft in gebruik om reizigers bij het station snel met de auto af te zetten of op te halen. 

Nieuwe bushalte voor internationale bussen

De gemeente Maastricht wil deze zomer starten met de bouw van de nieuwe bushalte voor internationale bussen bij de Meerssenerweg op het voormalige Prorail (spoor)rangeerterrein. Hier is voldoende ruimte om een bushalte in te richten. Naar verwachting is de bushalte in december klaar voor gebruik. Een definitieve planning wordt bepaald door het verloop van de aanbesteding en vergunningprocedure.