Fijne feestdagen

Het einde van het jaar nadert: de tijd om terug, maar vooral vooruit te blikken. Tijdens Beter Benutten Maastricht Bereikbaar 2012-2014 hebben we al een flinke inspanning geleverd om zo veel mogelijk auto’s uit de spits te halen.

Forenzen, bezoekers en transporteurs zijn verleid om een slimme mobiliteitskeuze te maken. Deze aanpak blijkt te werken: volgens de laatste metingen (september 2014) rijden op de belangrijkste routes per dag 1.800 minder auto’s in de spits. 80% procent daarvan is bereikt door de medewerkers van convenantpartners van Maastricht Bereikbaar. 

Maar we zijn er nog niet. De aanpassing van de Noorderbrug, het A2 project en de ontwikkeling van het stationsgebied zorgen ook de komende jaren voor een flinke uitdaging om de bereikbaarheid van de stad op peil te houden. Die uitdaging gaan we aan met het programma Beter Benutten Vervolg Regio Maastricht 2015-2017.

De komende jaren gaat Maastricht Bereikbaar met dit pakket aan maatregelen door op de ingeslagen weg, om zo het gewoontegedrag van automobilisten te doorbreken. Een andere gewoonte blijven we echter trouw: we wensen u hele prettige feestdagen en een gelukkig nieuwjaar.

John Aarts, voorzitter stuurgroep Maastricht Bereikbaar