Fietsverlichtingscampagne ‘Light it up!’ in december

Als je fietsverlichting goed werkt, neemt de kans dat je slachtoffer wordt van een ongeval met zeker 20% af. Reden genoeg dus om ervoor te zorgen dat andere weggebruikers je in het donker goed zien. Om fietsers hierbij een handje te helpen, is er in december de fietsverlichtingscampagne 'Light it up!' van Maastricht Bereikbaar en ROVL.

Gratis fietsverlichtingcontrole

De start van de campagne was op donderdag 30 november op en rond de Markt. Op 13 december is het promoteam aanwezig bij diverse gebouwen van de Universiteit Maastricht, van 17.00 - 21.00 uur. En op 21 december vind je het promoteam in de omgeving Boschpoort. Het promoteam spreekt fietsers aan over het belang van goede verlichting. Is de verlichting kapot en hebben de fietsers geen vervangende verlichting bij zich, dan krijgen ze ter plekke nieuwe lampjes aangeboden. Houd onze Facebookpagina in de gaten voor meer informatie.

Minder slachtoffers

Slechte of niet-werkende fietsverlichting leidt tot gevaarlijke situaties. Uit onderzoek blijkt dat het risico voor fietsers om slachtoffer te worden van een ongeval met zeker 20% afneemt bij goed werkende fietsverlichting. Gelukkig zien steeds meer mensen dit in en zorgen ze voor werkende verlichting. 

Laat je zien!

Maastricht Bereikbaar en het ROVL willen fysiek zo veel mogelijk licht verspreiden en hopen dat alle fietsers van Maastricht zich laten zien en zorgen voor goede fietsverlichting.