Fietsen over de voormalige autoweg op 9 april

Op 9 april 2017 kunt u fietsen over de voormalige tijdelijke N2 tussen Geusselt en Europaplein (President Rooseveltlaan). Daar rijden dan geen auto’s meer. Voor 1 keer krijgen fietsers ruim baan op de voormalige autoweg. We vieren die dag de opening van de nieuwe Sibematunnel voor fietsers en we staan stil bij het verdwijnen van de N2 dwars door Maastricht-Oost. Komt u ook?

Het is een bijzonder moment als er na bijna 60 jaar geen ’snelweg’ meer door het hart van Maastricht-Oost loopt. En bij het Europaplein nemen we de Sibematunnel voor fietsers in gebruik. Dat willen we graag vieren. Daarom organiseert het project A2 Maastricht samen met verschillende partners - waaronder Maastricht Bereikbaar, Fietsersbond Maastricht, Veilig Verkeer Nederland, Green043 Bike Park, Buurtplatform Heer en het A2-Buurtenplatform - op 9 april een dag vol fietsplezier.

Activiteiten

De start is bij het Green043 Bike Park aan de Noormannensingel tegenover het St. Maartenscollege. Hier vindt de opening van het bikeseizoen plaats met leuke activiteiten voor volwassenen en kinderen. Bijvoorbeeld de mogelijkheid om - onder bewaking en begeleiding - met uw eigen BMX of mountainbike het parcours te verkennen. Huren kan ook. Let wel: helm en body protection zijn verplicht. Naar verwachting is er ook een fietsbehendigheidsparcours voor kinderen tot en met 12 jaar door Veilig Verkeer Nederland. De gezamenlijke fietstocht begint om 15.00 uur. Vanaf het bikepark fietsen we - over de voormalige, tijdelijke N2 - richting Sibematunnel en weer terug naar het bikepark. Kijk voor meer informatie over het dagprogramma op www.a2maastricht.nl. Aanmelden voor deze fietstocht kan via de website van A2 Maastricht.

Sibematunnel

Vanaf 9 april kunnen fietsers richting Heer/Cadier en Keer gebruik maken van de nieuwe Sibematunnel. Deze verbindt het nieuwe (brom)fietspad vanaf Wyckerpoort-Zuid met het bestaande fietspad en de ventweg, parallel aan de Akersteenweg. Via de 1 juliweg kunnen (brom)fietsers doorgaan naar de Nijverheidsweg. Bekijk de nieuwe routes voor (brom)fietsers bij Europaplein.