Feestelijke opening eerste stuk Groene Loper

Sinds begin april maken fietsers en voetgangers gebruik van het eerste stukje Groene Loper vanaf de Severenstraat tot aan de Meerssenerweg. Om de opening van dit landelijke stukje Groene Loper feestelijk te vieren, vindt op zondagochtend 22 mei 2016 een fiets- en wandeltocht plaats.

'De Wielerbaan' is onderdeel van het landelijke deel van de Groene Loper. Via deze brug kan langzaam verkeer veilig de A2 oversteken. De route verbindt bovendien Maastricht-Oost met Buitengoed Geul en Maas (voorheen de Landgoederenzone).

Fiets of wandel mee

U kunt bij de feestelijke opening op 22 mei meewandelen of -fietsen. De wandeling is ongeveer 5 kilometer lang, de fietstocht ongeveer 14 kilometer. Om 10.00 uur verzamelen de deelnemers bij de Wielerbaan aan de kant van de Severenstraat. Hier geeft mobiliteitswethouder John Aarts het startschot voor de ‘karavaan’. Beide routes starten bij de Wielerbaan en eindigen bij Buitenplaats Vaeshartelt.

Extraatjes

Tijdens de opening krijgt u wat extraatjes. Zo kan een groep wandelen met een IVN-gids die uitleg geeft over de omgeving. Fietsers komen tijdens hun route enkele aparte kunstwerken tegen. In de tuin van Buitenplaats Vaeshartelt krijgt iedereen een versnapering. Op de eindlocatie is ook Maastricht Bereikbaar aanwezig, samen metenkele rijwielhandelaren uit de buurt. We laten u graag kennis maken met onze producten en diensten. Bijvoorbeeld met de e-bike! Rijwielhandelaren Halfords Maastricht en TMN Bike-Service presenteren verschillende modellen en geven uitleg en advies. Voor wie dat wil, is het mogelijk om een proefritje te maken. Neem dan wel uw legitimatiebewijs mee. Ook voor de kinderen is er een kleine verrassing.

Aanmelden

Wilt u erbij zijn? Inschrijven kan tot 15 mei via www.a2maastricht.nl/22mei. Daar leest u ook de actuele informatie over het programma. A2 Maastricht organiseert dit evenement in samenwerking met Buitengoed Geul en Maas, de Fietsersbond, IVN Maastricht en Maastricht Bereikbaar.