Extra verkeersdrukte door Duitse en Belgische feestdagen

De Duitse en Belgische feestdagen op 1 en 2 november (Allerheiligen en Allerzielen) zorgen steevast voor extra verkeersdrukte in en rond Maastricht. Door de laatste werkzaamheden voor het nieuwe Noorderbrugtracé staan de wegen in Maastricht-West en naar de parkeerterreinen in het centrum extra onder druk. We informeren je over de rijroutes en geven je tips om slim op weg te gaan, zodat je minder last hebt van hinder.

Extra drukte in de stad wordt verwacht tijdens de volgende twee Duitse en Belgische feestdagen:

  • Donderdag 1 november: Allerheiligen
  • Vrijdag 2 november: Allerzielen

Reisadvies

Reis tijdens drukke dagen slim: neem het OV, pak de fiets of maak gebruik van P+R Maastricht Noord of Zuid aan de rand van de stad. Dan heb je minder last van verkeersdrukte. Of misschien kun je een dagje thuiswerken.   

Tips voor automobilisten

Kom je toch met de auto naar de binnenstad? Houd dan rekening met een langere reistijd, files en parkeergarages die snel volraken. Probeer de drukste tijdstippen tussen 11.00 en 13.00 uur en tussen 16.00 en 18.30 uur te vermijden. Na 18.30 uur is er waarschijnlijk minder hinder bij het uitrijden van de stad.  Verder is het slim om te parkeren aan de kant van de Maas waar je vandaan komt. Zo vermijd je de verkeersdrukte op de Maasbruggen (Noorderbrug en John F. Kennedybrug). 

Afwijkende rijroutes naar/vanuit parkeerterreinen  

Door werkzaamheden in Maastricht-West zijn de rijroutes naar en vanuit een aantal parkeerterreinen in de binnenstad anders. Let goed op de gele borden!

  • De parkeerterreinen Cabergerweg en Sphinx zijn alleen bereikbaar via de Cabergerweg. De in- en uitrit van beide parkeerterreinen is via de Frontensingel. Bekijk de ingetekende luchtfoto.
  • Parkeer je bij de Q-Park garages Mosae Forum, Bassin of O.L. Vrouweparking en wil je richting A2/A79? Volg de route via de John F. Kennedybrug. Dit vanwege werkzaamheden rond de Noorderbrug.  

Voorbereid op weg

De actuele verkeersdrukte en beschikbaarheid van parkeergarages en -terreinen vind je op www.maastrichtbereikbaar.nl/slimme-kaart.