Extra treinreizigers door twee euro kaartje

Tijdens de vijf weekenden van Magisch Maastricht, in december 2013, konden bezoekers op de Heuvellandlijn tussen Maastricht-Randwyck en Kerkrade-Centrum voor twee euro retour reizen met de trein. Het kaartje is 6933 keer verkocht. Het twee euro kaartje heeft bovendien circa 1.000 extra bezoekers voor Maastricht opgeleverd.

Tijdens de vijf weekenden van Magisch Maastricht konden bezoekers op de Heuvellandlijn tussen Maastricht-Randwyck en Kerkrade-Centrum voor twee euro retour reizen met de trein. Het kaartje is 6933 keer verkocht.

Op basis van een enquête hebben we onderzocht wat de effecten voor de bereikbaarheid van Maastricht zijn geweest. De belangrijkste conclusie die we uit het onderzoek kunnen trekken, is dat ruim twee derde van de mensen die het twee euro kaartje gebruikten, de auto had gekozen als er geen twee euro kaartje was geweest. Door de inzet van dit kaartje zijn zo’n 1.000 autoritten minder naar Maastricht gemaakt.

Daarnaast geven de onderzoeksresultaten aan dat het twee euro kaartje circa 1.000 extra bezoekers voor Maastricht heeft opgeleverd. Deze bezoekers waren zonder het twee euro kaartje niet naar Maastricht gekomen.