Ervaringen van deelnemers aan de voorjaarsactie

Een portret van Shared Service Center, Team Zuid 4 van de Gemeente Maastricht; een van de deelnemende teams aan de voorjaarsactie Samen Slim Reizen.

"Naar het werk fietsen in teamverband is leuk, stimulerend en het leidde tot een mooi resultaat voor het goede doel." 

Volgens Maria Conjarts was deelname aan de voorjaarsactie Samen Slim Reizen leuk omdat het toch een beetje een competitiegevoel geeft. Ze geeft aan: "Ik heb meegedaan omdat ik andere mensen wil motiveren om ook op de fiets naar het werk te komen. Het is gezonder, milieubewust, ontspannend en goedkoper."

Peter Abels voegt toe: "Het leek me leuk om in een team een prestatie neer te leggen en als dat dan resulteert in een cheque voor een goed doel, dan is dat mooi meegenomen."

Riël Smeets fietste net als teamleden Maria en Peter ook al voor de actie naar het werk: "De enige verandering voor mij was het bijhouden van de gereden kilometers. Dankzij de applicatie Moves op de iPhone en de website was dit echter een kleine moeite."

Robert Koedooder maakte gebruik van de e-bike: "Het was tijdens de actieperiode met de elektrische fiets best te doen, mijn reis van 22 km heen en 22 km terug. Het wedstrijdelement en het sparen voor een goed doel waren een stimulans om het uit te proberen. Het was leuk, maar ik ga nu toch weer liever met de auto."

Paul Hinssen liet in 6 weken tijd ongeveer 10 keer zijn Volkswagen diesel thuis staan om op de e-bike naar het werk te fietsen. "Heerlijk. In plaats van de gebruikelijke uitlaatgassen snoof ik de geur op van vers gemaaid gras. Ik ga zeker zo’n fiets aanschaffen en ben van plan om tussen nu en het moment dat ik gepensioneerd wordt nog 100 keer die rit te maken. Rijden in teamverband heeft me gestimuleerd, want - in de woorden van Boudewijn de Groot - Hoe sterk is de eenzame fietser?"

Teamcaptain Eric Westdorp vond de actie een mooie gelegenheid om de e-bike uit te proberen als alternatief voor het woon-werkverkeer met de auto: "Met een afstand van ruim 25 km (enkele reis) had ik vooraf wel twijfels over de e-bike. Het reizen per fiets beviel me uitstekend: geen files, acceptabele extra reistijd, verder is het goed voor de conditie, het milieu en de portemonnee. Het beviel zelfs zo goed dat ik nog voor het einde van de actie een e-bike aangeschaft heb. Ik gebruik 'm nu vrijwel dagelijks om naar het werk te komen!"